SPREMNI SU

Video | Voditelj jedinice HAC Delnice otkriva: ‘Vozači bez opreme na autocesti stali i čekali ralicu’

Savjetuje vozačima da poštuju ograničenja, mora se prilagoditi brzina uvjetima na cesti, govori pa dodaje da se trebaju izbjegavati i iznenadna kočenja.

Valentin Crljenko, voditelj Tehničke jedinice Delnice HAC gostovao je u RTL-u Danas s Leonom Šiljeg.

Tijekom dana pao je snijeg pa stvorio pokrivač od oko 50-ak centimetara. Crljenko kaže kako su kapaciteti spremni, na jednoj dionici je deset vozila angažirano, a 24 sata na dan čiste snijeg. Dolanu imaju od 2000 tona i u potpunosti je puna, tvrdi.

Upitan o problemima na terenu, govori da, ako možemo reći da su zimski uvjeti problem, onda je on nastao, ali osim toga problem je stvarala i olujna bura. Inače, nisu zabilježene prometne nezgode, pojedinačni zastoji doduše jesu, manji, s korisnicima bez zimske opreme. “U ovom slučaju nije bilo puno, nije bilo zastoja u prometovanju, ovi bez opreme stali sa strane i čekali ralicu”, govori.

Savjetuje vozačima da poštuju ograničenja, mora se prilagoditi brzina uvjetima na cesti, govori pa dodaje da se trebaju izbjegavati i iznenadna kočenja.

Upitan oko mogućeg poskupljenja soli tvrdi: “Zasigurno će biti skuplja i sol, ali zimska je služba posebna operativna stvar i troškovi se uvijek zbrajaju na kraju. Tehnička jedinica Delnice od 15. je listopada u pripravnosti za zimske uvjete pa nismo iznenađeni”.

Naposljetku, otkrio je i kako večeras kontroliraju autocestu jer iako neće biti snijega temperatura će pasti pa moraju preventivno djelovati sa soli i kalcijevim kloridom, piše RTL Danas.hr.

Povezani VIDEO:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari