EVO PROGRAM

Ovca u kutiji: U Dječjoj kući počinje sjajan Festival slikovnica – za sve generacije!

Idi na originalni članak

U ponedjeljak 30. 9. u 11 sati u Dječjoj kući (Dječji odjel Stribor Gradske knjižnice Rijeka) započet će Ovca u kutiji, festival slikovnice. 

Oglas

Osnovna ideja Festivala je popularizacija slikovnica za sve uzraste i generacije kao i promocija domaćih autora, ilustratora istih. Stoga se u programu Festivala nalaze promocije slikovnica namijenjene predškolarcima, ali i višim razredima osnovne škole, srednjoškolcima pa čak i odraslima. 

Dugo vremena su slikovnice smatrane isključivo dječjom književnošću, s banalnim porukama nebitnima nakon odrastanja, ali danas su  namijenjene svim populacijama, bogate narativne i ilustratorske produkcije te beskonačnih svjetova kreativnosti. 

Festival slikovnice OVCA U KUTIJI 2024. proizašao je iz istoimene književno-likovne nagrade za najbolju hrvatsku slikovnicu, a dodjeljuje se još od 2005. godine. Ovogodišnji Festival organizira se se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske dok je organizator Festivala Knjiga u centru i Kreativna mreža. U ulozi suorganizatora pridružuje Gradska knjižnica Rijeka s Dječjom kućom. 

Cijeli program festivala pronađite ovdje.

Exit mobile version