LIJEPA GESTA

Učenici OŠ Klana donirali slikovnice mališanima na Dječjoj kirurgiji na Kantridi

Povodom završetka nastave i proslave Dana škole učenici i profesori Osnovne škole Klana organizirali su akciju za male pacijente na Klinici za dječju kirurgiju KBC-a Rijeka

Želja im je bila da školsku godinu završe s humanitarnom notom donoseći drugima radost, stoga su odlučili to učiniti kroz koncept „humanitarne ulaznice“.

Naime, umjesto ulaznica na završnu svečanost, učenici su sa sobom ponijeli slikovnice koje su prerasli kao prigodan dar za mališane na liječenju u Dječjoj bolnici Kantrida.

Inicijativom je pribavljeno 116 slikovnica za djecu različitog uzrasta koje je danas, 5. srpnja, primio predstojnik Klinike za dječju kirurgiju izv. prof. dr. Harry Nikolić. Tom prigodom profesor Nikolić zahvalio je na donaciji i pohvalio plemenit čin malih humanitaraca i njihovih profesora.

Uz ovu akciju, učenici su podržali i projekt Socijalne samoposluge pa su prikupljali i trajne namirnice za potrebite građana grada Rijeke i okolice, javlja Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari