180 UČENIKA

Galerija | Ove godine i policija sudjelovala u „Proljeću u Kostreni“

U programu su sudjelovali djelatnici PU primorsko-goranske i Područnog ureda civilne zaštite Rijeka te su se na igralištu pored škole Kostrena družili s oko 180 učenika Osnovne škole „Kostrena“, izvijestila je policija.

Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske i II. policijske postaje Rijeka odazvali su se pozivu Centra za kulturu Kostrena te prisustvovali manifestaciji „Proljeće u Kostreni“ namijenjenoj kostrenskim vrtićarcima i osnovnoškolcima.

U programu su sudjelovali djelatnici PU primorsko-goranske i Područnog ureda civilne zaštite Rijeka te su se na igralištu pored škole Kostrena družili s oko 180 učenika prvih, drugih, trećih i četvrtih razreda Osnovne škole „Kostrena“. Učenici su se tom prilikom prisjetili poznavanja pravilnog ponašanja u prometu, neki su na obrazac za uspomenu ostavili svoj prvi otisak prsta za uspomenu, vidjeli su kako izgleda unutrašnjost policijskog službenog vozila i naučili što sve policajac ima od opreme. Neki učenici s oduševljenjem su isprobali kako izgleda biti prometni policajac obučeni u reflektirajući prsluk i držeći stop palicu, družeći se s policijskim službenikom imali su priliku vidjeti kako se uključi plavo rotaciono svjetlo i sirena na policijskom vozilu.

Podijeljeni su preventivni letci: „Budi navijač, ne razbijač“, „Poštujmo naše znakove“, „Međuvršnjačko nasilje“, magneti i kemijske olovke.

Druženjem s djecom i najmlađim učenicima škole policijski službenici nastoje približiti svoj rad djeci, ističu im pozitivne primjere ponašanja u prometu, a također nastoje da prihvate policiju kao svog prijatelja pomagača.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari