KOSTRENSKIM STAZAMA

Ove nedjelje veliko finale nordijskog hodanja u Kostreni ”Kostrenskom kraljevskom rutom”

U nedjelju završetak manifestacije “Dani nordijskog hodanja”

Kostrena je i ove godine sjajan domaćin manifestacije pod nazivom “Dani nordijskog hodanja”, a stigao je i posljednji dan održavanja ovog događanja koje se ponovno pokazalo punim pogotkom, privukavši veliki broj sudionika koji su se uključivali u nedjeljne programe nordijskog hodanja i pješačenja, a i ove se godine na najljepši mogući način obilježila i Cvjetnica u koju su se hodači sjajno uklopili.

Turistička zajednica Općine Kostrena i njena direktorica Belma Džomba od prvog su izdanja ove manifestacije velikodušno prigrlile nordijske hodače i to im se vratilo pozitivnim ozračjem i brojnim hodačima koji su pohodili sjajne kostrenske staze. 

Popularni program “Dani nordijskog hodanja” ove će godine završiti u nedjelju, 30. travnja i to na “Kraljevskoj ruti”, kako su je nazvali organizatori, jer će se pod vodstvom stručnih voditelja program održati na ruti Žurkovo (kod JK Galeb) – Solin – Sopalj – Rožmanići – lungomare – Žurkovo, ruti dugoj 9 kilometra, a srednje tešku stazu planira se proći za nekih 3 sata hodanja. U 10 sati iz Žurkova, na rutu će krenuti oni koji se osjećaju spremnima za ovaj izazov, a u slučaju lošeg vremena ili nepredviđenih okolnosti organizator zadržava pravo izmjene rute. Nadamo se da se to neće dogoditi te da će manifestacija završiti na najljepši mogući način – savladavanjem “Kraljevske rute” te time i simbolično dati pečat ovoj manifestaciji kojom se Kostrena dodatno pozicionirala kao izvrsno mjesto za nordijsko hodanje i pješačenje.

Kako je to već pravilo, organizator je pripremio štapove za hodanje, a sudjelovanje u programu i korištenje štapova je besplatno. Program će voditi 2 stručna voditelja, a organizator sudionike podsjeća da obuku sportsku opremu, ponesu zaštitu od sunca i dovoljno tekućine te da u programu sudjeluju na vlastitu odgovornost.

Podsjetimo, manifestaciju zajednički organiziraju Turistička zajednica općine Kostrena, Klub športske rekreacije Gorovo te Nordic walking team-a iz Opatije u partnerstvu sa Savezom sportske rekreacije “Sport za sve“ PGŽ, Hrvatskim savezom nordijskog hodanja i Hrvatskim olimpijskim odborom.  Informacije o programu mogu se dobiti u Klubu športske rekreacije Gorovo na 091/420 0650 te ksr.gorovo@gmail.com kao i u TZO Kostrena na 051/289 207 i tzo-kostrena@ri.t-com.hr.

Organizatori zahvaljuju svima koji su se i ove godine uključili u “Dane nordijskog hodanja” te pozivaju sve da i dalje hodaju brojnim kostrenskim stazama čuvajući svoje zdravlje i uživajući u ljepotama Kostrene.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari