ZABAVA ZAGARANTIRANA

Ove subote na Morskom prascu ispraćaj stare i doček Nove godine! Evo program

Na plaži Igralište na Kantridi na Morskom prascu, 31.12.2022. u 10 sati kreće program ispraćaja stare i dočeku Nove godine. Program počinje u 10 a u 12 sati se očekuje dolazak jedinog pravog  riječkog Djeda Mraza sa Vilom Mrazicom koji će svečano proglasiti Novu Godinu na Prascu. Doći će i on sa poklonima a Vama poručuje: Darivajte u častite jedni druge – donesite sav višak kolača i hrane, podijelimo međusobno i darivajmo one koji nemaju.

Bogatim glazbenim programom ćemo unatoč neveselih statistika koje u zadnje vrijeme pokazuju da Rijeka nije više grad rocka pokazati da to nije istina i da je budućnost riječkog rocka i riječke urbane glazbe svjetla. Nastupiti će poznatija imena riječke rock scene: FANAA, Pachamama street connection,Callahan band, te najpoznatiji pripadnici riječke rap scene- dvojac Gane RImatore i Sova Animal  I Crni. Njihov nastup je posvećujemo riječkoj rap legend MC Buffalu. Za glazbu u pauzama će se brinuti dj Canibal.

FANAA je mladi, nagrađivani bend iz Rijeke. Ono što ih čini jedinstvenim je njihov alternativni rock izričaj s progresivnim i psihodeličnim elementima uz prizvuke raznih svjetskih žanrova (world music) i poetičnim tekstovima. Bend čine članovi Andreas Kornjača na gitari, Kristian Kirinčić na bubnjevima, Andrian Nimac na bass gitari i Linda Uran na vokalu. Iza sebe imaju tri studijska izdanja: dva albuma Fonomatik, Reful Orca i EP Fanatom Lattè.

Svaki njihov performans je jedinstven zbog ad hoc improvizacija i stvaranja glazbe na licu mjesta, stoga je FANAA pravo alternativno iskustvo koje se ne smije propustiti.

PACHAMAMA STREET CONNECTION je riječki ulični bend okupljen 2010. godine. Postavu čine  Vanja Kauzlarić (Bubanj), Jasmin Okanović (Truba), Radoslav Tičić (Gitara) i  Petar Tepšić (trombon). Bend je svoj glazbeni put stvarao svirajući po ulicama i trgovima  gradovima duž hrvatske obale. Ulica je postala njihova najbolja vizit karta i najveća promocija nakon čega su svirke na eventima i manifestacijama ipak preuzele dominaciju. U repertoaru imamaju domaće i strane hitove aranžmanski prilagođene svom glazbenom izričaju u kojem svako u publici nađe nešto za sebe. Truba i trombon daju posebnu draž i veselje glazbi koju sviraju. Iza sebe imaju veliko iskustvo  sviranja; od opuštenih uličnih nastupa, svirki po malim barovima i klubovima, raznih promocija, eno i gastro događanja  pa sve do velikih manifestacija. Neka događanja koja bi istaknuli su : Retro Opatija, Rijeka tattoo Expo, Bela Nedeja, Riječki Karneval, Otvaranje Rijeka EPK, Lovranski umjetnički festival, Kortil u živo, Kastavski Advent, Rijeka green week, Otvaranje Art Kina, Rijeka Food Truck festival, Burger fest Rijeka, Molo Longo Craft beer festival, Festival Proljeća Omišalj, Dani smokava Krk  i mnogi drugi….

BAND CALLAHAN djeluje od 2014., a ekipu čine iskusni riječki glazbenici Ljubo Silić (Laufer, Urban&4, Metrobolik), Roland Freiseis (ex Urban&4) i Siniša Šumonja. Band Callahan nije osebujan samo zbog naziva benda – legendarnog filmskog junaka Prljavog Harrya, tj. inspektora Callahana, već i zbog glazbe koju stvaraju. Riječ je, o “Callahan glazbi” koja je nastala kao stapanje različitih glazbenih ukusa članova benda: bluesa, jazza, punka i takozvane ”školske” glazbe, a svoju “Callahan glazbu” stvaraju vremenski neopterećeni pa tako dosad imaju četiri službena singla, ‘Tako, tako’, ‘Spray’, ‘Gdje i kada’ te posljednji objavljeni ‘Vrijeme je da se krene’.

Kako i zašto uopće stvaraju opisali su riječima: “Dečkima iz Callahana ionako nije do spašavanja svijeta – važnije je imati otvoreno srce, um i izlaz za nuždu – za povremeni bijeg u udobni zaklon melankolije, ironije ili šege. Nema tu štulićevskog blagoglagoljanja, poniranja u bitak ni dvometarskih tokova misli za otvaranje treće čakre. To su jednostavne rečenice, sugestivne i rječite, gađaju direktno, često višeznačno, kao stvarnost sama. A taj svijet o kojem vrijedi pjevati smo ti, ja i svi koje znamo – najozbiljnjiji posao radiš kad možeš stati pred drugoga ili pogledati sam u sebe i ostati u jednom komadu.” Poznati rap dvojac koji čine Gane RImatore i Sova Animal već godinama uveseljava svoju publiku pod ovim imenom, a ovom prigodom će uz Crnog braniti rap boje na stageu.

GR#AS je riječki rap dvojac koji pod tim imenom djeluje od 2017. godine, ali ga ustvari čine stare riječke rap glave Gane RImatore i Sova Animal koji imaju preko 15 godina zajedničkog stvaralaštva i nastupanja. Nakon brojnih uzajamnih gostovanja na solo albumima, ovaj duo sa Campetta odlučio je zaokružiti priču i stvoriti ime koje će obuhvaćati njihov lik i djelo. Pored nastupa u većini jačih klubova po Rijeci i šire, kao i na festivalima od kojih se ističu Riječka zvečka, Student day, Ritam s mora, Ri Rock itd., GR#AS za narednu godinu priprema i zajednički materijal specifičnog hip-hop zvuka kojim se odmiču od atmosfere koja danas prevladava u medijima, a svrstava se pod rap žanr. Sova Animal iza sebe ima jedan solo album “Uradi sam Vol.1” dok Gane RImatore, nakon niza albuma i mixtapeova, trenutno promovira album iz 2022. godine radnog naziva “Beatovi su pali na teme”.

CRNI Xiv je riječki reper Crni Xiv koji će pod svojim demo labelom XIV Muzik predstaviti svoj drugi studijski album pod nazivom “SINATRA”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari