NA ŠKURINJU

Ove subote se održava velika akcija čišćenja; Sudjeluju i predstavnici Grada Rijeke

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL/ Ilustracija

U subotu, 24. rujna 2022. godine, s početkom u 9.00 sati, na Škurinju između Sadske ulice i Ulice Škurinjskih žrtava održat će se velika akcija čišćenja u organizaciji Udruge Žmergo.

Akciji čišćenja pridružit će se zamjenik gradonačelnika Rijeke Goran Palčevski i direktorica KD Čistoća Jasna Kukuljan.

Ovu akciju Udruga Žmergo organizira u povodu World Cleanup Daya, najveće svjetske akcije čišćenja okoliša, dok je riječko je komunalno društvo Čistoća u proteklih mjesec dana, uoči World Cleanup Daya, poduzelo akcije čišćenja i uređenja javnih površina koje izvorno nisu obuhvaćene redovnim Programom čišćenja i održavanja.
Tako je izvanrednim čišćenjem bilo je obuhvaćeno oko 550.000 m2 površina u Gradu Rijeci, a u sklopu akcije prikupljeno je i 470 m3 nepropisno odloženog glomaznog i drugog otpada s područja grada.

Kroz proteklih mjesec dana dodatno su uređene i pojedine zelene površine u gradu, također kroz povećani angažman djelatnika Čistoće, a ujedno, u čitavom periodu obavlja se i uklanjanje korova koji raste iz rubnjaka i nogostupa na području čitavog grada i do sad je pokošen korov na 3300 m nogostupa.

Sudjelovanjem u akciji čišćenja, Grad Rijeka i KD Čistoća pozitivnim primjerom žele skrenuti pažnju na važnost da zajedničkim naporima i odgovornim ponašanjem održavamo čistim i urednim okoliš u kojem živimo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj