EVO DETALJA

Ove subote se otvara izožba “Grajani-Naš stari grad”

Pozivaju se svi na otvorenje izložbe Saše Jantoleka „Grajani – Naš stari grad“ koja će se održati 14. listopada u 12 sati u Galeriji Trojica u Kastvu. Izložba će biti otvorena do 20. listopada, a moći ćete je posjetiti svakog dana od 9 do 12 sati.

Na izložbi će biti predstavljanje skulpture koje prikazuju osobe iz knjige „Jožetov Kastav“. Knjigu „Jožetov Kastav“ uredio je Damir Srok na temelju zapisnika Josipa Jurinčića ili Jože Milin, kako se i sam potpisivao. To su zabilješke o ljudima, događajima i političko-ekonomskoj situaciji u prvoj polovici 20. stoljeća. Za ovu izložbu izabrano je desetak obitelji koje će biti prikazane u skulpturama od drveta.

Saša Jantolek, rođen 24. siječnja 1968. godine u Rijeci . Umjetničko djelovanje Saše Jantoleka obuhvaća strip, crtež, slike, instalacije, objekte, ironične konceptualne ili „stvarne“ pusteve (pokladne lutke), poetske ilustracije, lutke, pri čemu je konstanta njegovog umjetničkog izražavanja integracija slikarskog i kiparskog, humorističnog, maštovitog i lucidnog, poetskog i grotesknog.

Posuđujući fragmente različitih umjetničkih stilova, tehnika i postupaka – na tragu dječjeg izraza, mediteranske senzibilnosti, neo-ekspresionizma, ludizma, autsider arta, art bruta – kroz svoj je rad ostvario karakterističan stil i estetiku. Jantolekova imaginacija odnosi se na ilustraciju životnih sekvenci, intimnih životnih fragmenata njegovih epizodista, često bizarnih uvijek emotivno bliskih i shvatljivih. Član jeHDLU Rijeka , HDLU Istre, ULUPUH-a i HZSU-a.

Izložba je financirana sredstvima Primorsko-goranske županije

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari