Galerija | Zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan u studijskom posjetu Grazu

Zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan proteklog je tjedna, zajedno s ravnateljem Regionalne razvojne agencije PGŽ-a Vedranom Kružićem sa suradnicima boravila u studijskom posjetu Grazu.

Tijekom trodnevnog posjeta, od 2. do 4. listopada, riječka delegacija održala je radne sastanke s predstavnicima gospodarske komore te sastanak s direktorom Štajerske gospodarske komore dr. Karl-Heinzom Dernoschegom o potencijalnim projektima i mogućoj budućoj suradnji, a studijski posjet uključio je i posjet Talent centru u Grazu.

Talent centar u Grazu dio je Štajerske gospodarske komore. Radi se o orijentacijskoj platformi koja podržava mlade ljude u školama i programima osposobljavanja, nudeći im pomoć pri donošenju odluka u pronalasku odgovarajućeg programa osposobljavanja.

Zahvaljujući Talent centru, jedinstvenom u Austriji, učenici imaju priliku otkriti vlastite interese, talente i potencijale. Namijenjen je prvenstveno mladima u dobi od 13 do 15 godina, koji dobivaju stručnu potporu otkrivanju talenata i u donošenju odluke o daljnjem obrazovanju i izboru zanimanja, dok se starijima od 16 godina bez ili s malo radnog iskustva nudi profesionalna orijentacija.

Metode profesionalne orijentacije u Talent centru razvijene su kao dio istraživačkog projekta na Sveučilištu u Grazu i dalje se razvijaju i usavršavaju. U Talent centru su postavljene različite ispitne stanice, a tijekom testiranja ispituju se osobni interesi, motoričke vještine i kognitivne sposobnosti, opće vještine te znanja relevantna na određeni posao.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari