ODAZOVITE SE

Ove subote se priključite volonterskoj edukativnoj-ekološkoj akciji ,,Čisto podzemlje Parka prirode Učka”

Speleološki klub “Ozren Lukić” u suradnji s Javnom ustanovom Park prirode Učka, u subotu 21. svibnja organizira volontersku edukativno–ekološku akciju „Čisto podzemlje Parka prirode Učke“. Cilj akcije je sanacija divljih odlagališta otpada u speleološkim objektima na području Učke i Rašpora, te edukacija o posebnosti špilja i jama te problemima koji mogu nastati zbog zagađenja krškog podzemlja.

U novom Centru za posjetitelje Poklon speleolozi Damir Janton i Andrea Deklić održat će edukativna predavanja:

  • 10.00 – 10.30  “Upoznajmo svijet speleologije”
  • 10:45 – 11.30  “Inicijativa Čisto podzemlje”

Povodom rođendana Parka i godine dana od otvorenja Centra posjetiteljima će biti omogućen ulaz i razgled Centra uz stručno vodstvo s 50% popusta na ulaznicu. Za predavanje i stručno vodstvo može se  prijaviti na stranicama Parka

VIDEO DANA:

Paralelno s predavanjem speleolozi će krenuti s ekološkom akcijom “SKOL čisti na Učki” gdje će se izvlačiti otpad iz dva speleološka objekta: Jama na Pricejku i prava istarska speleološka miljenica, Jama kod Rašpora.

Akcija se provodi u suradnji s Gradom Opatijom i Općinom Lanišće te uz veliku podršku speleologa iz cijele Hrvatske i Inicijative Čisto podzemlje.

Ako imate dodatnih pitanja, slobodno se obratite voditeljima akcije e-mailom na vanja.bj17@gmail.com ili nina13ic@yahoo.com  ili telefonski na 0955331517  (Vanja Banfić Jevtović) ili 0910716849 (Nina Trinajstić).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja