U SURADNJI S CRVENIM KRIŽEM

Ovo su budući spasioci na riječkim plažama: Policija ih educirala o tome kako spriječiti krađe na kupalištima

Polaznicima tečaja održale su predavanje na temu “Prevencija kriminaliteta na kupalištima i plažama“

Policijske službenice za prevenciju Policijske uprave primorsko-goranske često surađuju  s drugim službama, udrugama i institucijama. Preventivnim aktivnostima, odnosno, prevencijom kriminaliteta, policija i druge službe nastoje poboljšati kvalitetu života građana.

Tako su jučer, 17. svibnja, na bazenima ”Kantrida” u Rijeci, u sklopu priprema za predstojeću turističku sezonu sudjelovale u održavanju tečaja za osposobljavanje spasilaca koje provodi Hrvatski Crveni križ. Polaznicima tečaja održale su predavanje na temu “Prevencija kriminaliteta na kupalištima i plažama“.

VIDEO DANA:

Deset spasioca educirano je o pojavnim oblicima imovinskog kriminaliteta,  načinu počinjenja kaznenih djela krađa i teških krađa, kaznenih djela na štetu maloljetnika, s posebnim naglaskom na počinjenje ovih djela na plažama, te kako će reagirati u slučaju pronalaska sumnjivih predmeta.  Od mnoštva pitanja veliki dio odnosio se na nadležnost i ovlasti budućih spasioca, na što im je naglašeno da je najvažnija njihova sigurnost i sigurnost građana, a za sve uočene kaznene i prekršajne radnje trebaju obavijestiti policiju na 192.

Tijekom predavanja, budući spasioci upoznati su s policijskim poslovima te važnosti partnerstva s policijom, budući da se u svom radu često susreću s različitim nezgodama, a preventivno djeluju na način  da posjetitelje pravodobno obavještavaju i upozoravaju na potencijalno rizične radnje i aktivnosti. Spasioci kroz svoja dežurstva na plažama svakodnevno promatraju osobe i događaje te  brzo uočavaju rizične situacije.  Njihova dužnost je zahtjevna i odgovorna, oni su važan dio sigurnosti građana na kupalištima, a također i značajan partner policiji u prevenciji kaznenih djela tijekom turističke sezone.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views