POPULARNA MANIFESTACIJA

U subotu u Iki atraktivna manifestacija ‘Šparuga i vino’ uz regatu tradicijskih barki

“Šparuga i vino” jedna je od najpopularnijih lokalnih manifestacija, nakon višegodišnje pauze zbog svima znanog pandemijskog razloga, u Iku se vraća u subotu 22. travnja s dodatnim sadržajem

U organizacij Udruge Ikarski barkajoli ova će manifestacija započeti u 14 sati regatom tradicijskih barki koje će zaploviti u ikarskom akvatoriju pod kormilom barkajola s područja Ike, Lovrana, Mošćeničke Drage i Opatije.

Regata se provodi u sklopu europskog projekta “Interpretacija 300 let škvera va Ike” čiji je nositelj Grad Opatija. Projekt ima za cilj zaštitu prirodnih resursa te valorizaciju i interpretaciju kulturne, primorske i ribarske baštine.

Nakon regate, u 15 sati, manifestacija će se nastaviti gastro i eno ponudom, slaveći šparugu kao doista posebnu deliciju koja će se ovom prigodom sljubljivati s ribom, tjesteninom i naći u posebnim salatama – sve to uz odlično vino koje će ponuditi domaćini.

Uz prigodnu glazbenu kulisu događanje će potrajati do ranih večernjih sati, a ne treba sumnjati da će brojni posjetitelji zasigurno uživati u još jednom izdanju ove popularne manifestacije.

Prognoza vremena je dobra, organizatori su spremni, stoga svi u Iku!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari