1000 PORCIJA POSNE HRANE

Ove subote u Rijeci proslava Badnjaka po Julijanskom kalendaru

Foto: Badnjak 2016. godine (Goran Kovacic/PIXSELL)

U subotu 6. siječnja 2024. godine, u 12.00 sati na Koblerovom trgu u Rijeci, održat će se proslava Badnjaka po Julijanskom kalendaru, u organizaciji Vijeća srpske nacionalne manjine za Grad Rijeku, Zajednice Srba Rijeka i Srpskog kulturnog društva Prosvjeta – Pododbor Rijeka te uz podršku Srpske pravoslavne crkvene opštine na Rijeci.

Proslavi će se pridružiti zamjenici gradonačelnika Rijeke Sandra Krpan i Goran Palčevski te predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke Ana Trošelj kao i zamjenik župana Primorsko-goranske županije Vojko Braut.

Tom prigodom građanima će biti podijeljeno 1000 porcija posne hrane koje su osigurali Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija.

Sveta liturgija povodom proslave Badnjaka započet će u 9.00 sati u hramu sv. Nikolaja, a večernje bogosluženje, osvećenje i tradicionalno paljenje Badnjaka održat će se u 18.00 sati, u hramu sv. Georgija na Sušaku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari