MUČNE OPTUŽBE

Video | Ovo je crkva u Crikvenici u kojoj je služio svećenik optužen za silovanje. DORH šuti

Policija je prošlog tjedna, kažu mještani, pretresla kuću prozvanog svećenika koji je služio u crikveničkoj crkvi. A danas je riječki nadbiskup Uzinić u suzama iznio pojedinosti zlostavljanja maloljetnika na području Riječke nadbiskupije, radi se o 13 dječaka u dobi od 6 do 13 godina. Više u videoprilogu!

Riječki nadbiskup Mate Uzinić u suzama je danas otkrio pojedinosti slučajeva zlostavljanja maloljetnika u Riječkoj nadbiskupiji: “13 dječaka od 6 do 13 godina”.

Tu je djecu danas sedamdesetogodišnji svećenik zlostavljao od osamdesetih godina, što je i priznao. Izopćen je iz klera, živi u Italiji, ali bez sudske kazne. Ipak Uzinić ga je prijavio DORH-u.

Baš kao i jedan od posljednjih slučajeva, otac bivšeg bogoslova, optužio je crikveničkog svećenika da mu je zlostavljao sina, ali i riječkog nadbiskupa za zataškavanje.

Uzinić se brani i kaže da je pokrenuo kanonsku istragu prema kojoj zlostavljanje nije utvrđeno. Ali određen mu je nadzor, kao i zabrana pristupa, prijetnja suspenzije, psihološko testiranje… No u tjedniku Nacional objavljeni su nove, strašne optužbe.

Prozvani svećenik služio je u crikveničkoj crkvi. Prošlog je tjedna, kažu stanovnici, policija pretresala njegovu kuću.

“To je užas, užas, ne znam što bih rekla, jer ja sam isto majka, imam djecu, tako da, strašno”, komentiraju danas u Crikvenici.

Maja Mičić dodaje: “To je predstavnik Boga i onda mi je to nezamislivo”. Na pitanje kakav je bio u svojim propovjedima, kaže: “Fin, normalan, kao i svaki svećenik što mora širit ljubav, blagostanje, zato mi je to nepojmljivo.”

Potresno je bilo slušati nabrajanja zlodjela svećenika, koji su maloljetnicima slali neprimjerene poruke, zavodili ih, zlostavljali. Uzinić ističe da nema informacije što radi DORH.

“Razmjeri zlostavljanja su često veći od onoga što se uspije istražiti i zbog toga u svoje ime i ime Riječke nadbiskupije molim oprost”, rekao je danas sa suzama Uzinić..

Od devet slučajeva, o kojima je Uzinić danas javno progovorio, pet je najtežih optužbi i to za zlostavljanje maloljetnika. Postupaju li po prijavama, iz DORH-a za sada odgovora na naš upit nema,izvještava Ida Balen za RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari