SIGURNI UVJETI

​Policija držala edukacije o vršnjačkom i elektroničkom nasilju u osnovnim školama

Sustavnom prevencijom policija u sinergiji s obrazovnim ustanovama želi stvoriti sigurne uvjete odrastanja djece i mladeži, izvijestila je policija.

U protekla dva mjeseca suradnjom Ureda načelnika Policijske uprave primorsko-goranske i djelatnika osnovnih škola na području Primorsko-goranske županije održano je više edukativnih predavanja iz domene prevencije vršnjačkog i elektroničkog nasilja.

Policijski službenici za prevenciju kroz predavanja su učenike podsjetili na problem vršnjačkog nasilja i pri tome ih savjetovali što učiniti da ne postanu žrtve i kome se obratiti ako su svjedoci neke vrste nasilja. Posebice su ih pozvali da ne ignoriraju oblike nasilja putem društvenih mreža te da isto odmah dojave roditeljima ili nastavnicima, odnosno policiji na broj 192.

Pri tome su ih upozorili i na problem zlouporabe interneta. Iako svi znaju za elektroničko nasilje, odnosno, cyberbullying, ovim predavanjima učenici su imali priliku saznati da je ono kažnjivo i naučiti kako reagirati u slučaju da dobiju neprimjerene sadržaje, kao i kako se zaštiti od opasnosti elektroničkog kriminaliteta.

Prilikom predavanja učenici su aktivno sudjelovali na način da su pokazali visoku razinu razumijevanja problema i iznosili mišljenje kako bi oni reagirali u pojedinoj situaciji te razmatrali koje bi bilo najbolje rješenje. Policijske službenice su učenicima istakle važnost razgovora i povjerenja kako s roditeljima, tako i s profesorima, kao i stručnim suradnicima, ali i promptnog reagiranja ako su izloženi ili svjedoče bilo kojoj vrsti nasilja.

Do kraja mjeseca održat će se još dva predavanja na području Crikvenice, Sustavnom provedbom ovakvih preventivnih aktivnih policija u sinergiji s obrazovnim ustanovama želi stvoriti sigurne uvjete odrastanja djece i mladeži.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari