REKORDNE BROJKE

Video | Ovo se traži! Pet zvjezdica i sve što uz njih ide. Na Kvarner navalili turisti, u kampovima bilježe rekorde

Cijela Hrvatska je u plusu, već je stiglo 2 milijuna i 300 tisuća gostiju ili 30 posto više no lani. Kvarner ulaže u kvalitetu, najtraženiji je smještaj s pet zvjezdica pa je tu najveći ovogodišnji skok. U kampovima na Kvarneru već sada je 59 posto više turista no lani. Kupaju se i u moru i u bazenu

Ovo se traži! Pet zvjezdica i sve što uz njih ide. U kamp u Omišalj slovenska obitelj dolazi bar triput na godinu.

“Tražimo mir kojega tu i dobijemo, jako je pogodan za malu djecu, imamo dijete od dvije i pol godine, prednost su igrališta, mir, sigurnost”, govori Anja Zidar iz Slovenije.

Bonus je i zoološki vrt s domaćim životinjama, a kamp im je sat i 15 vožnje od kuće.

“Cijena je u redu, za 5 zvjezdica i isto s drugim kampovima možda i jeftinije”, kaže Bojan Zidar iz Slovenije.

Ove godine Slovenci su pokorili Kvarner, 72 posto ih je više no lani. Samo u ožujku tu ih je odmaralo 22 tisuće, u travnju 112 tisuća. Austrijanaca je više 11, Nijemaca 4 %.

“Kamp je jako, jako lijep, imamo sve za dijete, more je blizu”, priča Christine Leahr iz Njemačke.

“Imamo plan za ljeto, vratit ćemo se u Hrvatsku ponovno i to u lipnju”, govori Jurgen Strohrigl iz Austrije.

Mobilne kućice tu su hit, luksuz i kvalitetu prati cijena.

“Od 90 do 140 eura je trenutna cijena, a u špici sezone od 250 pa do 380, 90 eura. 7. i 8. mjesec nam je već popunjen, ostalo je još nešto mjesta, u mobilnim kućicama manje nego na parcelama, a deveti mjesec nam je već dosta više popunjen u odnosu na prošlu godinu”, priča Valentina Kožarić, voditeljica recepcije kampa u Omišlju.

U kampovima na Kvarneru već sada je 59 posto više turista no lani. Kupaju se i u moru i u bazenu!

“Kvaliteta je jako dobra, zato smo ovdje na odmoru”, rekao je Sven Muller iz Njemačke.

“Čovjek ako hoće da uradi nešto, ne gleda na sve, na cenu, želja je želja ne”, kaže Blagoja Dostinovski iz Makedonije.

Cijela Hrvatska je u plusu, već je stiglo 2 milijuna i 300 tisuća gostiju ili 30 posto više no lani. Kvarner ulaže u kvalitetu, najtraženiji je smještaj s pet zvjezdica pa je tu najveći ovogodišnji skok!

“Čak 113 posto više noćenja nego one 2019.e godine što govori i o velikom broju novih objekata sa 5 zvjezdica, ono što primjećujemo zatvaraju nam se objekti 2 i 3 zvjezdice i otvaraju oni s 5 koji su daleko bolje popunjeni, postižu bolje cijene i duže rade”, objašnjava Irena Peršić Živadinov, direktorica Turističke zajednice Kvarnera.

Što je i cilj jer je na vrhuncu sezone Hrvatska puna kao šipak pa se rasti može samo u pred i posezoni, izvještava Maja Brkljača za RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari