BILI SU I PRVI ČESTITARI

Video | Ovo su heroji iz novogodišnje noći: Robert i Ante spasili su život 24-godišnjem ribaru!

Novogodišnji heroji spasili su život 24-godišnjem Rabljaninu. Više u video prilogu!

Zahvaljujući djelatnicima Pomorske policije Rijeka, točnije Robertu Jelenoviću i Anti Šutiću, nesretan slučaj dobio je sretan kraj.

U prvom danu ove godine spasili su život 24-godišnjem Rabljaninu koji se nasukao na hridima u blizini Cresa.

Za 24- godišnjeg Rabljanina prvi sati nove godine nisu dobro krenuli. Prevrnuo se s ribarskim brodom, te nasukao na hridi otočića Mali Ćutin na istočnoj strani Cresa. Srećom, spasili su ga djelatnici pomorske policije Rijeka.

“Bili smo u redovitoj ophodnji akvatorija Kvarnerića i pod dosta lošoj vidljivosti, sumaglica, jugo primjetili smo po desnom boku crveno svjetlo. Asociralo nas je na baklju I onda smo se dalekozorima uvjerili da se radi o signalnoj buktinji.”, prisjeća se Robert Jelenović, zapovjednik ophodnog broda pomorske policije Rijeka.

U trenutku kada su ga djelatnici pomorske policije ugledali, 24-godišnjak je već satima bio nasukan na hridi. On je tijekom noći obavljao gospodarski ribolov i prilikom vožnje na drugu poziciju završio je na hridi.

Robert Jelenović i njegov kolega Ante Šutić odmah su mladiću priskočili u pomoć.

“U svakom slučaju bio je sretan, mahao nam je kada smo mu prilazili i bilo mu je drago. Kada smo prišli hridi ja sam bio na provi jer je teren nepristupačan, stijene i plitka voda. Uspjeli smo ga po provi nekako ukrcatI u plovilo, Ja sam mu dao ruku I čovjek se prekrcao.”, kaže Ante Šutić, upravitelj stroja ophodnog broda pomorske policije Rijeka.

Dodatna otegnuta okolnost za mladića je bila to što se prevrnuo brodicom u novogodišnjoj noći.

“Bila je noć i bio je 1.1., znači Nova godina što je još dodatni slučaj da je plovila na moru bilo malo, odnosno taj dan nikoga osim njega nije bilo na moru.”, dodaje Ante Šutić, upravitelj stroja ophodnog broda pomorske policije Rijeka.

24-godišnjak se pri prevtanju brodice dobro snašao.

“Nije bio povrijeđen osim vidnog šoka, fizičkih povreda nije imao. Ponudili smo mu medicinsku pomoć, da ga prevezemo na hitnu pomoć, nije bilo potrebno. Utoplili smo ga, skuhali topli napitak. Što se tiče onečiščenja nije ga bilo, on je sam uspio što se tiče te barke skinuo rezervare s gorivom i taj agregat tako da ništa osim par njegovih predmeta nije završilo u moru.”, dodaje Robert Jelenović.

Zahvaljujući djelatnicima pomorske policije, nesretan slučaj je dobio sretan kraj.

“Poseban osjećaj! Počela je nova godina s nečim dobrim, u lošemu je ispalo sve dobro. I jako je dobar osjećaj. Zagrlio nas je i jednog i drugog. Možda nije očekivao da će policiju grlit, ali bio je sretan.”, zaključio je Robert, zapovjednik ophodnog broda pomorske policije Rijeka za Kanal Ri.

Zato su Robert Jelenović i Ante Šutić naši novogodišnji heroji.

Detalji priče u video prilogu Kanala Ri!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari