PGŽ FOTO NATJEČAJ

Proglašeni pobjednici foto natječaja za prosinac, evo koja je tema za siječanj

Vrijeme slavlja, vrijeme radosti, vrijeme adventa, vrijeme iščekivanja, vrijeme ukrašavanja je iza nas. Dočekasmo tu 2023. godinu i s radošću i nadom kročimo njome sa željom da će biti bolja i ljepša od prethodne.

“Šest junaka”, šest fotografa poslalo je svoje fotografije za prosinac. Svi autori zaslužuju pohvalu jer su itekako vodili računa o kadru, o kutu snimanja i zato su sve fotografije pune dobre praznične atmosfere. Osjeća se radost, dobro raspoloženje, uzvišenost iščekivanja. Kao najbolju po svim elementima analize izdvajam fotografiju Zlatni ukras Milijane Šimunović.

Ta ogromna zlatna kruna s loptastim ukrasima po sebi kao da je odnekud sletjela u ovu zagonetnu prirodu i svojom je zlatnom svjetlošću obasjava. Svjetlo koje dolazi iznutra je metafizičko svjetlo, svjetlo duhovne stvarnosti. Ovo je kontekst prirode, ovo je simbioza najobičnije prirode i duhovne moći čovjeka ili one duhovnosti što čovjeka čini čovjekom, zato fotografiju Zlatni ukras Milijane Šimunović nominiram na prvo mjesto mjeseca prosinca 2022.

Tema za mjesec siječanj je Zima i bura svud oko nas

Borislav Božić, prof.

“Zlatni ukras” autorice Miljane Šimunović ujedno je i pobjednička fotografija po glasovima putem Facebooka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari