DANAS SE OBILJEŽAVA

Galerija | Ovo su ljudi čija krv možda teče i našim venama: U sjedištu PGŽ višestrukim darivateljima krvi uručene zahvalnice

Povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, 25. listopada, u sjedištu Primorsko-goranske županije je održan prijem za višestruke darivatelje s područja županije kojima su uručene i prigodne zahvalnice.

Tom prilikom, zamjenica župana Marina Medarić je zahvalila prisutnima na nesebičnom darivanju koje se ne može platiti novcem i što svojom humanošću spašavaju živote nepoznatima. „Bez vas ovaj prijem ne bi imao smisla, a veseli me što smo u hrvatskom vrhu po broju prikupljenih doza krvi“, rekla je zamjenica Medarić.

Prijemu su prisustvovale i pročelnica Upravnog odjela za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač, predsjednica Društva Crvenog križa Primorsko-goranske županije Karin Kuljanić i ravnateljica Vesna Čavar.

„Danas je veliko slavlje, vi ste naši junaci i ponosni smo na vas. Nema plemenitije stvari od darivanja krvi. Ustrajnost, motiviranost i vaša plemenitost su ono najvažnije u našem društvu“, izjavila je predsjednica Crvenog križa Kuljanić.

Jedna od dobrovoljnih darivateljica krvi, Roža Kukuljan, koja je do sada darivala krv 56 puta, a prvi put daleke 1995. godine, izjavila je kako daruje krv jer su joj roditelji tijekom svoje bolesti primili puno krvi, a ovo je njezin način vraćanja duga. „Iz istog razloga pozivam mlade da daruju krv. Neka se odazovu, pruže ruku, stisnu šaku i svaka kap krvi je nečiji novi život“, zaključila je Roža.

Roža Kukuljan iz Dražica je ove godine obilježila 55. darivanje krvi, Zoran Cvija iz Triblja, Predrag Horner iz Dražica te Marinko Samardžić, Dragan Tambić i Boris Zednik iz Rijeke 125., dok su Dejan Cetina iz Čavli i Stevo Alkić iz Lovrana krv darivali čak 150 puta.

Društvo Crvenog križa Primorsko-goranske županije (DCK PGŽ) čini 10 gradskih društava Crvenog križa s područja naše županije: Crikvenica, Čabar, Delnice, Krk, Mali Lošinj, Novi Vinodolski, Opatija, Rab, Rijeka i Vrbovsko. DCK PGŽ na području davalaštva krvi koordinira izradu plana akcija darivanja krvi na terenu i neke zajedničke aktivnosti, dok su organizatori akcija darivanja krvi gradska društva Crvenog križa koja to čine kontinuirano tijekom godine i to prema mjestima rada, školovanja i stanovanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari