Na Rujevici će se izgraditi novo sjedište Zavoda za hitnu medicinu

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

Zamjenik župana Vojko Braut u izjavi za HRT najavio je da će do kraja ove godine započeti iskopi za izgradnju stanice i helikopterska baze HGSS u sklopu novog zdravstvenog centra na Rujevici.

Kako je naglasio riječ je o velikom projektu kojeg zajedno realiziraju Primorsko-goranska županija, Grad Rijeka i HGSS a na jednom će  mjestu objediniti resurse i djelovanja interventnih službi s području naše županije.

„PGŽ će na Rujevici izgradit novo sjedište Zavoda za hitnu medicinu gdje će se preseliti vozni park  hitne i službe saniteta čime se oslobađaju dva lokaliteta koja se sada koriste u Rijeci, onaj na Turniću i na Orehovici rekao je Braut te dodao.  Kako HGSS za taj lokalitet već ima izvršnu pravomoćnu građevinsku dozvolu, plan je da se o do kraja godine krene s prvim iskopima. PGŽ će u proračunu za slijedeću godinu osigurati dodatnih 10 milijuna kuna za izgradnju  interne prometnice. U međuvremenu se radi projektiranje radi uspostave prava građenja na tom području, a plan je da bi sama izgradnja zgrade Zavoda za hitnu medicinu započela u posljednjem kvartalu 2023.godine, istaknuo je Braut. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari