HVALA IM!

Galerija | Ovo su višestruki dobrovoljni darivatelji krvi iz PGŽ. Župan Komadina zahvalio im na humanosti koja spašava živote

Povodom 25. listopada, Dana dobrovoljnih darivatelja krvi i 70 godine od prve takve akcije u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa, župan Zlatko Komadina sa suradnicima uručio je zahvalnice višestrukim dobrovoljnim darivateljima krvi s područja Primorsko-goranske županije koji su krv darovali 55, 75, 125 te 150 puta.

„Hvala vam u ime Primorsko-goranske županije i svih naših stanovnika na velikoj humanosti koja spašava živote. Kako mi je objašnjeno, jedna doza krvi spasi tri života, što znači da ste vi spasili dvije tisuće života“, naveo je župan.

„Imamo krasne ljude u našoj županiji koji daju ono najbolje od sebe na način da čine jedno od najhumanijih djela. Nikada vam nećemo moći dovoljno zahvaliti“, rekla je predsjednica Društva Crvenog križa PGŽ Karin Kuljanić poručivši da su darivatelji krvi napravili beskrajno puno za naše društvo.

Resorne pročelnice Vesna Čavar i Dragica Marač izrazile su duboko poštovanje i zahvalnost darivateljima naglasivši da, darujući drugima život, predstavljaju najbolji primjer u našem društvu. Čestitkama se pridružila i ravnateljica Crvenog križa PGŽ Branka Maračić rekavši da su dobrovoljni darivatelji vrlo vrijedni članovi Crvenog križa na koje se uvijek može osloniti.

Ukazivanje društvu na uloženi trud i promocija pojedinaca koji nesebično pomažu prava je vrijednost današnje nagrade, istaknuo je u ime nagrađenih Roberto Žigulić dodavši da mu je neopisivo drago da je Primorsko-goranska županija prepoznala dobrovoljne darivatelje krvi koji su spasili mnogobrojne živote i pritom nikada nisu ništa tražili zauzvrat.

Podsjetimo, Dan dobrovoljnih davatelja krvi u Republici Hrvatskoj obilježava se u spomen na 25. listopada 1953. kada je u Željezari Sisak provedena prva takva akcija u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa. Republika Hrvatska je među rijetkim zemljama u svijetu koje imaju privilegiju da je, zahvaljujući dobrovoljnim davateljima krvi, pristup sigurnoj krvi omogućen svakom građaninu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari