ZA VELIKE I MALE

Ovog tjedna vas na Cresu čeka pregršt dobre zabave! Donosimo program

Ovog tjedna na Cresu sve posjetitelje očekuje puno odlične zabave uz brojna događanja za velike i male. Tako tjedan pred nama na Cresu donosi početak creskih jazz večeri, Teatar na Pjaceti, svečano otvorenje Lubeničkih glazbenih večeri, creski ljetni karneval i projekt RokOtok.

Od 13. do 19. srpnja održat će se popularni Teatar na Pjaceti koji će brojnim predstavama i radionicama zabaviti i velike i male. Teatar na Pjaceti otvorit će 13. srpnja u 21:00 sat predstava „Ružno pače“ u izvedbi Dječjeg kazališta “Ivana Brlić Mažuranić” iz Slavonskog Broda. U petak, 15. srpnja s početkom u 21:00 sat održat će se predstava „Nove zgode Wande Lavande“ u izvedbi Gradskog kazališta lutaka Rijeka koji će i u subotu, 16. srpnja s početkom u 10:00 sati održati lutkarsku radionicu kod dječjeg igrališta na Šetalištu 20. travnja. U nedjelju, 17. srpnja održat će se predstava za odrasle „Dvojac bez korimilara“ u izvedbi Binocular teatra iz Zagreba, dok će u ponedjeljak 18. srpnja Igor Baksa izvesti predstavu „Tata slikovnica“. Teatar na Pjaceti završit će 19. srpnja predstavom za odrasle „Otvoreni brak“ u izvedbi Gala teatra.

Ove srijede, 13. srpnja kreće i ciklus koncerata pod nazivom Creske jazz večeri. Prvi koncert Cres Summer Jazz Quarteta u sastavu Filip Flego (gitara), Rajko Ergić (bubnjevi), Vanja Čerić (klavijatura) i Denis Razumović (saksofon) održat će se u gradu Cresu, ispred muzeja, s početkom u 20:30 sati. Creske jazz večeri proputovat će otokom uz koncerte u Belom, Valunu, Martinšćici, Lubenicama i Cresu svake srijede do 17. kolovoza.

Petak, 15. srpanj rezerviran je za svečano otvorenje Lubeničkih glazbenih večeri u pitoresknom ambijentu povijesnog gradića Lubenice. Ovogodišnje, 33. izdanje Lubeničkih glazbenih večeri otvorit će nastupom Zagrebački solisti. U petak, 22. srpnja Lubeničke glazbene večeri ugostit će koncert Lovre Pogorelića na klaviru, dok će u petak 29. srpnja nastupiti Martina Gojčeta Silić (mezzosopran) i István Römer (gitara). U petak, 12. kolovoza održat će se koncert gitaristice Viktorie Kulykovske iz Ukrajine. Zatvaranje Lubeničkih glazbenih večeri uveličat će koncert Eve Mach na violini i Petre Gilming na klaviru. Svi koncerti započinju u 21:00 sat.

U subotu, 16. srpnja održat će se Creski ljetni karneval. Vesela povorka krenut ćeod gradskih vrata na Šetalištu 20. travnja ulicom Creskog statuta do Trga Frane Petrića gdje će se održati veliko finale. Za zabavu do dugo u noć zadužen je popularni Fortunal band.

U subotu, 16. srpnja s početkom u 8:00 sati kod trampolina održat će se i udičarenje za najmlađe u organizaciji sportsko ribolovnog društva Parangal.

U nedjelju, 17. srpnja u cresku će luku uplivati Domagoj Jakopović Ribafish u sklopu projekta RokOtok. Druženje s najmlađima će se održati s početkom u 18:00 sati na plaži kod Ville Rivijera.

Više informacija potražite na www.visitCres.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari