DONOSIMO PROGRAM

Ovog vikenda će se održati “Matuljske ljetne večeri –  Tramontana će vas ofriškat”

U sklopu manifestacije “Matuljske ljetne večeri – Tramontana će vas ofriškat” održati koncerti kako slijedi:

Subota, 03. rujna, 20 sati – MPZ “Štorija” Rukavac i dramska sekcija “Lisinski vetar”, te gošća Karin Kuljanić uz pratnju Roberta Grubišića na klaviru.

Zbor i dramska sekcija djeluju unutar Udruge “Domoljub 1909.” od 2011. godine i u svojih su jedanaest godina postojanja i djelovanja ostvarili niz zapaženih nastupa i predstavljanja općine u zemlji i inozemstvu. Najviše se ponose sa dva zlata na međunarodnim natjecanjima u kategoriji klasične glazbe kao i godišnjom nagradom općine Matulji za kulturna postignuća.

Kruna njihova dosadašnjeg rada je nastup u bazilici Sv. Petra u Rimu kao i koncert u Hrvatskoj crkvi sv. Jeroniima u mjesecu svibnju ove godine. Njihova diregentica Marta Karolina Cader Pietrzak na sve članove s lakoćom prenosi ljubav prema zborskom pjevanju koju ćete i vi moći osjetiti na koncertu u subotu.

Nedjelja, 04. rujna, 20 sati – Klapa “Skalin” uz goste Karlu Pupis i Matea Žmaka.

Klapu “Skalin” danas čini osam pjevača, a u razdoblju od deset godina kroz klapu je prošlo dvadesetak članova. Na svom repertoaru imaju klapske klasike i tradicijsku glazbu, kao i suvremenije skladbe, ne zanemarujući tradiciju.

Godine 2018., na natjecanju „9th Isola del Sole” u mjestu Grado u Italiji, klapa je osvojila srebro što je bio poticaj za daljnji rad, a na međunarodnom natjecanju vokalnih ansambla “Festival Coral Intenational Canta al mar” 2019. godine u Barceloni osvojili su zlato što je kruna njihova rada. Na koncu je došla i nagrada općine Matulji za kulturna postignuća za promociju općine i podizanje njezina ugleda, a općina ih i financijski podupire i podržava u radu. Probe se održavaju redovito uz voditeljsku palicu Siniše Žigrovića.

U slučaju lošeg vremena selimo se u sportsku školsku dvoranu.

Ulaz je slobodan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari