PALAČINKE, SVIRKA, AKCIJA! U petak uređenje trga ispred OŠ Centar uz slastice i riječke bendove!

Foto: Screenshot Google Street view

U petak, 24. svibnja 2019. na trgu između triju škola okupljaju se učenici i stanari iz susjedstva te svi građani koji su voljni dati svoj doprinos ideji za uređenje trga uz ulicu Podhumskih žrtava, na Sušaku, ispred Osnovne škole Centar

Na trgu akcija počinje od 12 sati sa malim slikarima pa sve do palačinki i večernje ulične glazbe gdje će okupljene od 18 sati zabavljati riječki glazbenici. U svaki program građani se mogu slobodno uključiti.

“Kortil uživo” je program koji se održava već treću godinu za redom, uz podršku programa Riječkog lokalnog partnerstva kroz manifestaciju – “Hrvatska volontira”. Program je usmjeren prema zajednici i radu sa zajednicom i mladima. Svojim djelovanjem propituje i potiče uređenje javnog prostora trga uz ulicu Podhumskih žrtava a svojom osobnošću njeguje volontiranje kao obostranu dobrobit zajednice.

“Volontiranjem zajedno gradimo bolju i snažniju zajednicu. Povezujemo se, pronalazimo sebi slične, upoznajemo druge i drugačije da bi naše različitosti i sličnosti pretvorili u snagu koja je potrebna za pozitivne promjene prema humanizmu i održivom razvoju. Kada se svi udružimo i surađujemo – pletemo živu društvenu mrežu kojom oblikujemo našu budućnost i omogućujemo autentičnu povezanost među ljudima,” stoji u najavi inicijative.

Foto: FB Galerija Kortil

U akciji sudjeluju volonteri EPK Rijeka 2020 i Volonterskog centra Rijeka; učenici i nastavnici OŠ Centar, Graditeljske škole za industriju i obrt te Građevinske tehničke škole; Matica umirovljenika Rijeka; članice radionice Korak po korak; članice Radionice pletenja; bendovi; udruga SMART te galerija Kortil-HKD na Sušaku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja