36 RASPOREĐENO U RIJECI

Video | Papirnati vozni redovi Autotroleja napokon otišli u povijest: Postavljeno 48 displeja s najavom dolaska autobusa na stajališta

Riječ je o 48 displeja s najavom dolaska autobusa na stajališta, od kojih je 36 raspoređeno na području grada Rijeke

Stavljanjem u funkciju displeja za najavu dolaska autobusa na autobusnim stajalištima KD Autotrolej realiziran je zadnji dio EU projekta Jačanje sustava javnog prijevoza, u sklopu kojeg su već ranije nabavljena i u promet stavljena 32 nova autobusa te uvedeni pametni semafori na raskrižjima u gradu Rijeci.

Riječ je o 48 displeja s najavom dolaska autobusa na stajališta, od kojih je 36 raspoređeno na području grada Rijeke. Na području Opatije postavljena su tri, a na području Viškova dva displeja dok je po jedan displej postavljen na području Kraljevice, Klane, Kostrene, Čavli, Kastva, Lovrana i Moščenićke Drage.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Također, u sklopu ovog projekta u funkciju je stavljena i prateća mobilna te web aplikacija SIP (Sustav informiranja putnika) KD Autotrolej.

“Mi smo znači kroz ovaj dio projekta postavili 36 informativnih displeja na stajališta u gradu Rijeci, 12 displeja na području gradova i općina u riječkom prstenu.”, kaže Robert Mrvčić, direktor KD Autotrolej za Kanal Ri.

Stavljanjem u funkciju displeja na autobusnim stajalištima realiziran je zadnji dio EU projekta, Jačanje sustava javnog prijevoza.

“Jačanje sustava javnog prijevoza odnosi se kako na nabavu novih autobusa tako i na uvođenje pametnih semafora, što je bio projekt čiji je nositelj bio tadašnji Rijeka promet. Dakle, mogu samo reći da je veliko zadovoljstvo da smo dovršili projekt koji je EU sufinanciran i to ukupne vrijednosti 10,7 milijuna eura, od čega bespovratnih sredstava 7,2 milijuna eura”, kaže Maja Malnar, pročelnica za komunalni sustav i promet Grada Rijeke.

Komunalno društvo Autotrolej aplicirat će na nove EU projekte za pojačanje svog voznog parka.

Uz nove displeje koji pružaju putnicima u realnom vremenu informacije o dolascima autobusa, rutama i zakašnjenjima, riječki javni prijevoz napokon je moderniziran a neizvjesno čekanje autobusa tako više neće biti svakodnevni problem mnogih građana, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari