STANARI NA RUBU ŽIVACA

Pedesetak Riječana prosvjedovalo u Vodovodnoj: Na ulici se pojavljuju fekalije zbog smještaja stranih radnika, to je nedopustivo!

Foto: Nenad Lučić/Radio Rijeka

Radnicima odgovarajući smještaj, stanarima mir, poruka je s mirnog prosvjeda

Pedsesetak stanovnika Vodovodne ulice u Rijeci je u petak prosvjedom iskazalo nezadoljstvo sporošću rješavanja teškoća nastalih odlukom zadarske tvrtke Pro Express da u jedan od stanova na tom području useli više od trideset inozemnih radnika, javlja Radio Rijeka.

Kako je riječ o tvrtki koja se bavi dostavom hrane, zbog punjenja baterija dostavnih mopeda preko kućnih instalacija, tako je jedno vrijeme prijetila opasnost od izbijanja požara na instalacijama.

Iako je ta ugroza otklonjena uz posredovanje policije, problemi i dalje traju, a uzrok je izostanak reakcije većine institucija od kojih je zatražena pomoć.

Na to je na prosvjedu, u ime organizatora, upozorio predsjednik Mjesnog odbora Školjić – Stari Grad Aleksio Komar, napominjući da bi premještanje radnika u primjereniji prostor za život riješilo i probleme radnika i probleme stanara zgrade u Vodovodnoj ulici u kojoj se i dalje događaju bizarne stvari.

“Stanari su spojeni na odvod oborinskih voda, pa smo prije pet dana na ulici svjedočili izlasku fekalija iz sanitarnog čvora. U stanu se kuha za 30 ljudi! To je stotinu obroka dnevno, a prostor nema ventilacije pa moraju otvarati vrata da se ne uguše”, govori Komar.

Grad Rijeka se na molbe za rješavanje problema očitovao tvrdnjom da u toj zgradi nema niti jednu nekretninu, pa valjda ne treba ni reagirati. Državni inspektorat odgovorio je kako ne može djelovati jer se radi o privatnom vlasništvu. I to bi zasad bilo to, govori Komar.

U isto vrijeme, zbog cijele situacije nekretnine vlasnika stanova koji tamo žive ne vrijede ništa, jer tko bi u takvoj zgradi poželio kupiti stan?, piše Radio Rijeka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari