IZVANREDAN ULOV

Video | Čudo na opatijskoj tržnici: Mega grdobina od 26 kila izazvala pomutnju!

Ipak, ubrzo je pronašla i vlasnicu. Više u video prilogu RTL-a!

Na opatijskoj ribarnici jutros se pojavilo veliko iznenađenje. U prodaji je bila grdobina teška čak 26 kilograma.

Ulovljena je na Kvarneru, nedaleko od Opatije, a sretnik je bio ribar Mateo Lučić.

Prodavačica na ribarnici kaže kako one koje svakodnevno prodaje najčešće teže od jednog do tri kilograma. Mega grdobina izazvala je veliku pažnju, a mnogi kupci uz nju su napravili i selfije.

“Zadnja je bila prije 6,7 godina imala je 42 kile, znači ova ima 26 kila i cijena joj je 20 eura po kili”, prisjeća se Gabrijela Jakopović.

“Nisam nikad vidio veću grdobinu, ona je ružna, a ova je jako ružna, koliko je velika toliko je ružna. Ja sam živio jedno vrijeme u Zagrebu i kad god sam išao gore na ribarnicu nitko to nije htio kupit jer je ružna. Za juhu je najbolja glava, glava se posebno odvoji. To je vrlo dojmljiva riba i ne znam kako je tako velika, ne znam kako su je uhvatili, gdje su je uhvatili, ali ja veću u životu vidio nisam”, kaže Vladimir Gudac.

Grdobina je odmah našla i svog kupca, po nju je stigla i vlasnica restorana iz Voloskog, Danijela Kramarić.

“Grdobina je prekrasna, ulovljena kod nas na Kvarneru i impozantne je veličine. Ne mogu reći da nije bilo i većih, možda su manje izložene oku javnosti jer su restorani uglavnom kupci za ovakve ribe pa nas pozovu”, rekla je.

“Grdobina je impresivne veličine, ali možda trećina ili manje od trećine je iskoristivog mesa pa je možda to najskuplja riba u Jadranskom moru. Glava je isto iskoristiva jer je koristimo za temeljce. Nekima je ona ‘grda’, ali meni je prekrasna. Gosti će u njoj guštati već danas”, dodala je vlasnica ribe s kojom je razgovarala Maja Brkljača, piše Danas.hr.

Više u video prilogu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari