ZAHTJEVNO GAŠENJE

Video | Pehlinom se konačno prestao širiti gust dim: Požar u reciklažnom dvorištu u potpunosti je ugašen

Nakon puna 3 dana gašenja i dežuranja vatrogasci su napokon napustili reciklažno dvorište Komunalnog društva Čistoća na Pehlinu

Pehlinom se tako konačno prestao širiti gust i nimalo ugodan dim uzrokovan požarom koji je izbio u petak popodne na području reciklažnog dvorišta.

“Radi se o požaru koji je dubinskog karaktera i uz pomoć mehanizacije i radnika Čistoće i nadljudskim naporima vatrogasaca iz JVP I DVD-ova požar je u potpunosti saniran i ugašen. Više ne prijeti nikakva opasnost niti za stanovništvo niti za okoliš”, rekao je Marko Filipović, gradonačelnik Rijeke za Kanal Ri.

U petak po dojavi o izbijanju požara na teren je izašlo 13 vozila i 35 vatrogasaca koji su odmah ustvrdili da će gašenje potrajati puno više od jednog dana i noći s obzirom na veliku količinu nataloženog otpada.

“Na sanaciji, održavanju i rješavanju svega ostaloga bila su još dodatno 3 vozila I 13 vatrogasaca koji su do danas do jutarnjih sati odradili posao u konačnici. Ova kiša koja nam je trebala prije par dana došla je konačno da nam olakša malo i da nam potvrdi da smo mi gotovi.”, rekao je Dino Škamo, zapovjednik smjene JVP Grada Rijeke.

Na automatskoj postaji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo na Mlaki u petak su zabilježene povišene koncetracije pm 10 I pm 2,5 frakcije lebdećih čestica, no odmah kasnije tijekom dana te koncentracije su pale.

“Vrijednosti su u nekakvim očekivanim razinama, nema povećanog onečišćenja. Sada nam ide u prilog i ova kiša koja je pala. Vjerujem da će ona još dodatno sanirati tu štetu koja je nastala na samom požarištu.”, otkrio je Goran Crvelin, tehnički voditelj Odjela za zaštitu okoliša i zdravstvenu ekologiju NZZJZ PGŽ.

Policijska istraga je u tijeku I čekaju se rezultati uzroka samog požara, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari