MANJE OSLIĆA, ŠKAMPA, KOZICA...

Video | S riječke ribarnice: Požurite po ribice, zbog lovostaja sve do 15. listopada bit će manje ribe. Pogledajte komentare kupaca

Do 15. listopada traje lovostaj na koćarenje i riječka ribarnica bit će bez oslića i škampi sa srednjeg i južnog Jadrana

Ekipa Kanala Ri posjetila je riječku ribarnicu. Po mišljenju kupaca ponuda je zadovoljavajuća. Ima i sitne plave ribe, i bijele i škampi, kozica, lignji.

Cijene? Kako kome. Evo što kažu kupci!

”Ponuda je jako dobra, cijene su srednje, neću reći ni jeftine ni skupe. Danas za ručak oslić, po 8 eura kilo…”, kaže jedna Riječanka za Kanal Ri.

Ponuda ribe ovisi i o vremenu ali i lovostaju

Ponuda ribe zavisi i o vremenu, ali i lovostaju koji je u petak počeo za koćare. Izlov bijele ribe povlačnom mrežom do 15. listopada bit će ograničen a odnosi se na zone hrvatskog Jadrana koje su najbogatije koćarskom lovinom.

”To je po zonama, c, d i e. To je od Dubrovnika do Žirja kompletno zabranjena, jedan dio Kvarnera, tu kod nas”, rekao je predsjednik Koordinacije koćara Hrvatske Romeo Mikičić.

Ovaj lovostaj isključuje područje Istre i oko Lošinja, a koćarenje je dozvoljeno i u riječkom zaljevu. Bijele ribe bit će narednih dana nešto manje, od kojih dio ulovljen mrežama i parangalima.

”Za par dana možda se i osjeti, otvara se Opatija, zatvara Malinska, tako da će se oko Opatije moći loviti bijela riba, bit će je – samo ne iz Dalmacije”, kaže prodavačica Branka.

Lovostaji su plaćeni

Oni koćari koji su se odlučili za privremenu obustavu rada, mjesec će iskoristi za remont brodova.

“Mi imamo te lovostaje plaćene, nije to ništa strašno, no barem niste u minusu a s druge strane zadovoljamo EU koja govori i o smanjenju ribolovnog napora, da bi bilo ribe i za sljedeću generaciju”, poručuje Mikičić.

Teško će se moći zadovoljiti potrebe izvoza, restorana i kupaca u maloprodaji, no zbog slabije ponude cijene neće rasti, kažu na riječkoj ribarnici, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari