NAJPRIJE KANALIZACIJSKA CIJEV

Pehlinska ulica je u jako lošem stanju! Evo kada bi mogla započeti sanacija

Foto: Google Maps

Kroz trup te prometnice trebala bi proći i glavna kanalizacijska cijev koja će Viškovo povezati sa Centralnim uređajem za pročišćivanje otpadnih voda u Rijeci

Na Aktulanom satu današnje sjednice Gradskog vijeća Grada Rijeke vijećnica Tea Mičić Badurina (PGS) upitala je kada će se izvršiti sveobuhvatna sanacija Pehlinske ulice, i to dijela od trgovačkog centra Plodine pa sve do okretišta gradskih autobusnih linija 7 i 7a.

Prema njezinim riječima, taj dio prometnice u lošem je stanju, i vapi za sanacijom.

Odgovorio joj je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel koji je istaknuokako je svjestan lošeg stanja cijele Pehlinske ulice. Dodao je kako ima više razloga što se sanacija nije mogla izvršiti ranije.

“Ponajprije, jako je dugo trajala izgradnja ceste od Rujevice do Viškova, prema Centralnoj zoni za gospodarenje otpadom – iako je Grad Rijeka izvršio svoju obvezu kako je i bilo planirano, radovi su se produljili na županijskom dijelu prometnice i ona je tek protekle godine u cijelosti puštena u promet.

U tim okolnostima bilo je nemoguće krenuti u opsežniju rekonstrukciju Pehlinske ulice, s obzirom na to da je to bila jedina cesta koja je omogućavala dolazak velikog broja građana prema Rijeci i prema Pehlinu i Viškovu.

Foto: Mateo Levak/Riportal

Također, kroz trup te prometnice trebala bi proći i glavna kanalizacijska cijev koja će Viškovo povezati sa Centralnim uređajem za pročišćivanje otpadnih voda u Rijeci. Očekuje se, s obzirom na to da je natječaj za izgradnju kanalizacijske mreže raspisan, da će se u narednih dva mjeseca potpisati ugovor s izvođačima radova i krenuti u izgradnju glavne kanalizacijske cijevi, a nakon toga bit će obveza investitora da sanira prekope, odnosno cijelu cestu.”, rekao je gradonačelnik Obersnel.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views