KOŠTAO JE 1,5 MILIJARDI KUNA

‘PERVERZIJA’ U RIJECI KAKVA SE NE VIĐA SVAKI DAN: Zavirite u unutrašnjost ‘Scenic Eclipsea’, jednog od najluksuznijih kruzera na svijetu

Foto: Pixsell

Apartmani su veličine od tridesetak pa do 230 četvornih metara, na koliko se prostiru dva ‘Owners Suita smještena na samom pramcu, odmah ispod komandnog mosta, s ogromnim terasama, udobnim ležaljkama i vanjskim jacuzzijima – noćenje u njima košta oko 10.000 dolara po osobi

‘Scenic Eclipse’ izgrađen je u pulskom Uljaniku i slovi za najluksuzniji ekspedicijski kruzer na svijetu.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Vlasnik Glen Moroney za njegovu je izgradnju iskeširao gotovo 200 milijuna eura, a trenutačno se nalazi privezan u Rijeci.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Oni koji imaju mogućnost priuštiti si, primjerice, desetodnevno ili petnaestodnevno krstarenje ovim plovećim butik-hotelom sa šest zvjezdica, ugađat će svim svojim osjetilima, ali i doživjeti neponovljivo iskustvo istraživanja prekrasnih krajolika Arktika i Antartike, piše Novi list.

Photo: Dusko Marusic /PIXSELL

Ima dva helikoptera i podmornicu

Za potpuno novu dimenziju doživljaja i pogleda na ta ledena prostranstva i životinjske vrste, od kraljevskih pingvina, tuljana, bijelih medvjeda i kitova, gostima su na raspolaganju svakodnevni izleti dvama helikopterima Airbus H130 koji su odabrani zbog smanjene buke, uštede goriva i udobnosti.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

‘Scenic Eclipse’ nosi i podmornicu izgrađenu po mjeri, U-Boat Worx, koja izgleda kao nešto iz znanstveno-fantastičnog filma, svih šest putničkih sjedala u njenim akrilnim sferama zakreću se nezavisno za 280 stupnjeva.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Može zaroniti do dubine od 330 metara, a gostima je na raspolaganju i omanja flota Zodiacovih brodica i kajaka.

‘Scenic Eclipse’ ima najvišu polarnu klasu, PC6, koju može imati neki putnički brod.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Dizelski električni sklop pogoni dva azipoda, svaki snage tri megavata koji mu osiguravaju sjajne manevarske sposobnosti i brzinu od 17 čvorova.  Dug je 168 metara, širok 21,5 metara i ima deset paluba. Prima svega 228 gostiju u 114 kabina, od kojih svaka ima dnevni boravak, balkon, ali i uslugu butlera.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Apartmani veličine od 30 do 230 kvadrata

Apartmani su veličine od tridesetak, pa do 230 četvornih metara, na koliko se prostiru dva ‘Owners Suita’, smještena na samom pramcu, odmah ispod komandnog mosta, s ogromnim terasama, udobnim ležaljkama i vanjskim jacuzzijima, piše Novi list. Naravno, noćenje u ovom apartmanu košta oko 10.000 dolara po osobi.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

O gostima se brine 176 članova posade, među kojima se nalazi i dvoje Hrvata, visokih brodskih časnika. Radomir Novosel, rođeni Krčanin, zamjenik je zapovjednika broda, a Maja Sabolić iz Kutine prva je časnica za sigurnost, javlja Novi list. ‘Scenic Eclipse’ jedino ne nudi kasino ili disco jer je sve podređeno opuštanju.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Spa, wellness i fitness zone

Puno se pozornosti posvetilo spa, wellness i fitness zonama i tretmanima na brodu. Spa apartmani tako primjerice imaju jacuzzije Philippe Starck, sa staklima koja se mogu zatamniti zbog privatnosti, parne tuševe, a nudi se i terapija svjetlom.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Na brodu je nekoliko polivalentnih dvorana sa sjajnim ozvučenjima, iz vrhunske Bose linije. U sklopu kruzera nalazi se čak deset restorana s različitom ponudom hrane, od azijske do francuske kuhinje. Tu je i osam barova u čijoj se ponudi, primjerice, nalazi više od stotinu vrsta vrhunskih viskija. Gostima se nudi i iskustvo svojevrsne učionice za kuhanje gdje pod budnim okom i uz savjet vrhunskih chefova mogu naučiti spraviti ukusna jela koja su ih tijekom putovanja oduševila.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Apsolutno sve je podređeno gostima, pa tako u svako doba dana i noći mogu doći i na komandni most, pitati i vidjeti sve što ih zanima i dvogledima s tog mjesta promatrati predivne krajolike.

Let helikopterom i zaron podmornicom jedino je što se na ovom brodu dodatno plaća.

Interesa kod gostiju ne nedostaje, pa se tako dnevno odradi i po dvadesetak tura helikopterom za što gostima ‘Scenic Eclipsea’ nije teško izdvojiti i po 800 eura po osobi za to dvadesetominutno iskustvo.

 Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

I zaroni podmornicom su vrlo traženi, a nije rijetkost da se pojedini gosti tijekom putovanja u više navrata odlučuju za taj doživljaj polarnih krajeva iz dubine ili zraka, piše Novi list.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari