'MOJE MJESTO POD SUNCEM'

PET PO PET: Postanite dio kampanje koja ovoj djeci mijenja svijet!

Peti razred sam skoro pao, a sada treniram, imam bolje ocjene.“

Možeš ovdje riješiti zadaću, pitati za pomoć i naučiti nove stvari.

„Uvijek bi me ismijavali. Bilo je svega. I onda kad sam se uključila u Moje mjesto pod suncem sam shvatila da imam neku podršku i onda sam nekako počela biti bolja u školi. Počela sam ne obraćati pažnju na njih.“

Ovo su izjave djece koja su korisnici programa Moje mjesto pod suncem, riječke neprofitne organizacije civilnog društva Centar za kulturu dijaloga. Program Moje mjesto pod suncem kontinuirano radi s preko 60 riječke djece u riziku od siromaštva i marginalizacije u dobi od 6 do 18 godina, kao i s njihovim roditeljima. Djeci pruža trajnu razvojnu podršku u stjecanju znanja i vještina te im omogućava sudjelovanje u aktivnostima koje bi im inače bile nedostupne. Uz djecu korisnike, riječi hvale za program imaju i njihovi roditelji. „Program meni i mojoj obitelji znači jako puno! Meni, kao roditelju, daje snagu i podršku. U mojoj djeci vide ono što ja ne mogu, vode nas svih na pravi put i ne daju nam da odustanemo.

Program ima ključnu ulogu u stvaranju jednakih prilika za djecu koja ga pohađaju. Omogućava im razvijanje vještina i potencijala te daje priliku da prekinu začarani krug siromaštva u kojemu žive.

Ali… i ovdje nažalost postoji ali…

Nažalost, iz godine u godinu sve je veći broj djece kojima je potreban program Moje mjesto pod suncem. Program zahtjeva izdašna financijska sredstva jer uz hladni pogon održavanja prostora podrazumijeva i plaće stručnjaka – pedagoga, psihologa i socijalnih radnika. Cilj je obuhvatiti što više djece kojima je potreban program, ali i poboljšati kvalitetu rada. Takva sustavna podrška djeci zahtijeva stabilne iznose prihoda.

Foto: Ivan Vranjić

Pet po pet…

Kako bi ostvarili cilj, odnosno stabilne prihode koji su neophodni za daljnji rad, programu Moje mjesto pod suncem je potrebna podrška građana. Iz tog razloga pokrenuli su fundraising kampanju. Odvajajući 5 eura mjesečno za program Moje mjesto pod suncem, građani će im omogućiti stabilizaciju prihoda, što će u konačnici značiti i neometano održavanje programa Moje mjesto pod suncem. „Možda se 5 EUR mjesečno ne čini puno, ali pet po pet…i imat ćemo stvarnu priliku promijeniti njihov svijet. Koji god iznos mjesečno budete bili u mogućnosti donirati – veći ili manji –  važno nam je samo da je vaša podrška trajna. Zato je naša fundraising kampanja fokusirana na mjesečne naloge“ – objasnili su iz programa Moje mjesto pod suncem.

Mijenjamo njihov svijet…

Prikupljene donacije u kampanji, program Moje mjesto pod suncem koristit će za individualnu pomoć djeci, korisnicima programa u učenju svih školskih predmeta kroz cijelu školsku godinu, kao i za razne radionice (šivanje, informatika, gluma i druge), izvanškolske aktivnosti poput izleta te posjeta muzejima. Uz to, tu je i individualni psihološki rad s djecom i njihovim roditeljima, edukativni sadržaji te povezivanje s različitim institucijama s ciljem omogućavanja besplatnih sadržaja i usluga za djecu (članarine u sportskim klubovima ili školski obroci). „Vašim donacijama osigurat ćemo im pomoć pri učenju, kako bi mogli napredovati u školi. Osigurat ćemo im vrijeme sa psiholozima i pedagozima, kako bi se mogli lakše nositi sa sramom i niskim samopouzdanjem. Osigurat ćemo im prostor za igru koji će zvati svojim dnevnim boravkom kojeg doma nemaju. Osigurat ćemo im odlaske na izlete kako se ne bi osjećali isključeno iz društva. Osigurat ćemo im mjesto u kojem će moći raditi ono što ih zaista veseli, kao i priliku da razvijaju svoje hobije. Vaša podrška očitovat će se u svakoj ispravljenoj ili podignutoj ocijeni, u svakoj pozitivnoj promjeni u ponašanju, u svakom novo otkrivenom hobiju, u svakom uspjehu i ostvarenom prijateljstvu“ – poručili su iz programa Moje mjesto pod suncem.

Pet po pet i mijenjamo njihov svijet!

Odvojite 5 EUR mjesečno i omogućite djeci korisnicima programa Moje mjesto pod suncem sve ono što im sustav, njihovi roditelji ili skrbnici ne mogu pružiti. Vašim donacijama osigurat će im se trajna pomoć pri učenju, instrukcije i psihosocijalna podrška, kao i prilika da razvijaju hobije i stvaraju nova prijateljstva.

Priključite se u pomoći i donirajte na: http://donacije.mojemjestopodsuncem.com/ ili putem QR koda

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari