u HKD NA SUŠAKU

Galerija | Petar Klovar, Carrolina Bajrić, HNK Rijeka i KK Mlaka najuspješniji sportaši u izboru Zajednice sportova PGŽ

Zajednica sportova PGŽ proglasila je najuspješnije sportaše, ekipe i djelatnike u sportu Primorsko-goranske županije u 2022. godini te dodijelila nagradu za životno djelo

Najuspješniji sportaš Primorsko-goranske županije u 2022. je Petar Klovar, dok je u ženskoj konkurenciji to Carrolina Bajrić. U ekipnom sportu najbolji rezultat u prošloj godini su postigli nogometaši HNK Rijeka u muškoj, odnosno Kuglački klub Mlaka u ženskoj konkurenciji.

Antonio Franko najuspješniji je sportaš u kategoriji osoba s invaliditetom, dok je Laura Štefanac proglašena najboljom sportašicom u kategoriji gluhih osoba. Nagrade za životno djelo dobli su Tonči Mikac, Darko Štimac i Dragutin Galina.

Pogledajte video prilog Kanala Ri:

Na svečanosti održanoj u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku župan Zlatko Komadina istaknuo je kako je Primorsko-goranska županija u samom vrhu po ulaganjima u sport u Republici Hrvatskoj.

Komadina: Izgradili smo sportske objekte po cijeloj Županiji

“Godina 2022. bila je za županijski sport iznimno aktivna. Potvrdila je da je u našoj županija sport široko prisutan, okuplja preko 25.000 registriranih sportaša i na tisuće sportskih rekreativaca svih generacija te ostvaruje zapažene rezultate na svim razinama natjecanja kako u pojedinačnim tako i u momčadskim sportovima. Zajedno s jedinicama lokalne samouprave izgradili smo sportske objekte po cijeloj Županiji, od Gorskog kotara, priobalja do otoka. Na taj način omogućili smo bavljenje sportom i izvan većih gradskih sredina, sport smo učinili široko dostupnim, pa su uspješni rezultati pojedinaca i klubova logičan i očekivani slijed” zaključio je Komadina čestitavši sportašima na postignutim uspjesima.

Predsjednik Zajednice sportova PGŽ Veljko Karabaić osvrnuo se na proteklu, natjecanjima bogatu godinu.

“Iza nas je godina u kojoj je Zajednica sportova PGŽ obilježila 25 godina djelovanja. Za ovu svečanost smo imali težak posao odabrati najbolje među najboljima, jer su prošle godine županijski sportaši i klubovi ostvarili više od 1500 sjajnih rezultata na raznim natjecanjima. Bogatu sportsku godinu obilježilo je i donošenje strateškog dokumenta Plan razvoja sporta u PGŽ. Trudili smo se i truditi ćemo se biti vaš servis, te mali dio mozaika vaših uspjeha” zaključio je Karabaić.

Uz nagrade u seniorskoj, juniorskoj i kadetskoj konkurenciji – momčadski i pojedinačno, proglašena su i najbolja školska sportska društva te najuspješniji sportski djelatnici, a dodijeljeno je i 17 posebnih priznanja za vrhunske rezultate ostvarene u 2022. godini.

Svečanoj podjeli nagrada nazočili su pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu PGŽ Sonja Šišić, glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač, pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Zdravko Ivanković, predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić-Bukovac te mnogi drugi predstavnici sportskih saveza i klubova.

Program su obogatile plesne točke Kluba ritmičke gimnastike Rijeka, Twirling kluba “Viškovo” i plesnog kluba “Dance Queen” iz Kraljevice.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari