ODGOVOR NA MEDIJSKI ISTUP

Petrc: “Boras Mandić sam sebe proziva strukom i iznosi neistine zbog vlastite političke promidžbe”

Photo: Goran Kovacic/Pixsell

Stožer civilne zaštite PGŽ na današnjoj je sjednici raspravljao o aktualnoj epidemiološkoj situaciji te aktivnostima oko uvođenja novih mjera i međužupanijskih propusnica.

Zamjenik načelnika stožera civilne zaštite PGŽ Goran Petrc rekao je da će izdavanje propusnica biti u ingerenciji županijskog stožera i službi PGŽ-a putem sustava e-građani, ali po uvjetima koje propiše Nacionalni stožer.

Petrc se osvrnuo i na zadnje medijske istupe bivšeg načelnika Stožera Marka Borasa Mandića.

„Budući da se on poziva na odluke Stožera od 16. listopada i prijedlog uvođenja online nastave u svim školama, moram naglasiti da je na toj sjednici od 13 članova Stožera bilo prisutno samo pet.

Također, Marko Boras Mandić iznosi neistinu kada kaže da je prijedlog o online nastavi bio prijedlog struke. Bio je to njegov prijedlog, a struka koju u ovom slučaju predstavljaju same škole i školski ravnatelji, naši resorni upravni odjeli te Ministarstvo znanosti i obrazovanja, ne samo da u donošenju takvog prijedloga nisu sudjelovali, nego su bili izričito protiv. I danas smo čuli da je je udio zaraženih među školskom populacijom svega 8 do 10 posto u cijelom ovom razdoblju drugog vala.

Marko Boras Mandić osim što očito sebe proziva strukom svjesno iznosi neistinite podatke i to isključivo u funkciji vlastite političke promidžbe i priprema za predstojeće izbore. I upravo iz toga razloga ga je župan Komadina i smijenio s funkcije načelnika Stožera kako bi politiku potpuno izmaknuo iz rada Stožera“, rekao je Petrc.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari