PGS o riječkim HDZ-ovcima: “Ivona Milinović poziva na linč vijećnika Marinka Koljanina i Liste za Rijeku!”

“Riječki HDZ želi zaustaviti projekt Rijeka EPK2020 i dolazak turista na tu manifestaciju koja će Rijeku upisao na kulturnu kartu Europe”, ustvrdio je danas uime svoje stranke Nikola Ivaniš

“Gradska vijećnica iz redova HDZ-a Ivona Milinović danima putem društvenih mreža poziva na linč vijećnika Marinka Koljanina i vijećnika Liste za Rijeku! To je kazneno djelo prema našim zakonima, i pitam se podržava li središnjica HDZ-a odnosno Vlada RH takvu akciju vijećnice Milinović”, zapitala je Ana Trošelj na današnjoj konferenciji za medije na kojoj su se gradski vijećnici odnosno predstavnici PGS-a osvrnuli na aktualno goruće pitanje (ne)odobravanja kreditnog zaduženja Grada Rijeke za već EU-novcima započete projekte obnove motornog broda Galeb odnosno Palače Šećerane.

“U Rijeci je oko 3.000 turističkih iznajmljivača a neki od njih su sigurno i birači HDZ-a. Nisam siguran da se svi oni raduju takvoj politici riječkog HDZ-a koji želi zaustaviti projekt Rijeka EPK i dolazak turista na tu manifestaciju koja će Rijeku upisao na kulturnu kartu Europe”, ustvrdio je zamjenik gradonačelnika Nikola Ivaniš.

PGS-ovci nisu birali riječi optužujući riječki HDZ za situaciju u Gradskom vijeću Grada Rijeke, optuživši vijećnike HDZ-a i dijela oporbe da “pokušavaju upropastiti povijesni projekt EPK”.

“Dva vijećnika, Ivona Milinović iz HDZ-a i nezavisni Hrvoje Burić, pritom na sve načine razvijaju mržnju prema gradonačelniku Vojku Obersnelu, i zbog tog njihovog osobnog odnosa ugrožen je projekt EPK. Građani moraju znati: ako Gradsko vijeće idući tjedan ne odobri zaduženje za dovršetak Galeba i Šećerane, to će Grad Rijeku još više stajati jer će se morati plaćati penali. Žrtve toga bit će svi mali proračunski korisnici, koji će ostati bez sredstava za svoje projekte u narednoj godini”, upozorio je zamjenik gradonačelnika Nikola Ivaniš.

Na kraju, Ana Trošelj prokomentirala je i za neke “spornu” instituciju replike na sjednicama Gradskog vijeća:

“Izmjene poslovnika koji omogućuje replike do unedogled isforsirao je upravo HDZ i njihovi mladi. Ne mladež, nego mladi! To je, naime, postala Akcija mladih – saveznik HDZ-a”, poentirala je Trošelj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari