PGS: Odgovorna Vlada nebi preskočila Rijeku i Osijek. I to nije sve!

Ilustracija: Riportal/B. Vignjević

O jučerašnjoj odluci Vlada RH prema kojoj su stadioni Maksimir i Poljud proglašeni stadionima od nacionalnog interesa – važni za hrvatski sport i napose nogomet danas se oglasio i Primorsko goranski savez.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Svatko normalan pozdravit će ovu odluku, ali se i pitati da li je normalno da u zemlji kao što je Hrvatska, uvažavajući makar geografsku konfiguraciju, odgovorna Vlada preskoči Rijeku i Osijek. Kriterij o 30, odnosno 40 tisuća mjesta na stadionima Rijeka i Osijek jasno ne zadovoljavaju.

Svaka odgovorna Vlada koja vodi računa o uravnoteženoj politici mogla je isto tako uključiti u stadione od nacionalnog interesa i stadione u Rijeci i Osijeku i ostaviti ih za drugu fazu, kao što se takva mogućnost u priopćenju i navodi, tj. da se može i druge objekte proglasiti važnim u nacionalnom smislu.

Na ovaj način Vlada samo pothranjuje antagonizme nogometnih navijača i stvara nezdravu klimu u državi Hrvatskoj potičući navijačke strasti i antagonizme izostavljajući dva druga hrvatska grada – Rijeku i Osijek – čineći ih na taj način drugorazrednim gradovima.

Ukratko, bahatost koju premijer iskazuje dolazi do izražaja u svakoj njegovoj odluci pa i u ovoj. Njegovo geslo postaje maksima Luja XIV – Država (Hrvatska) to sam ja! Sigurno je da takvo ponašanje mora imati i svoj kraj, koji se već nazire.

Još je perverznije objašnjenje granica izbornih jedinica u kojem se kaže da je u VIII. izbornoj jedinici učinjeno samo logično korigiranje, pa se tako najzapadnija općina PGŽ – Općina Matulji -po novom pripaja ili seli u VII. izbornu jedinici gdje će biti s Karlovcem, Glinom, Kutinom, Siskom, Obrovcem, Pagom, Virom…

Zar Plenković i članovi Vlade doista misle da su ljudi u PGŽ toliko tupavi da ne vide izborni inženjering kojim se namješta broj glasača koji će glasati za HDZ kako bi u VIII. izbornoj jedinici dobili kojeg saborskog zastupnika više – u izbornoj jedinici gdje HDZ tradicionalno ne dobivaju većinu.

Ovakvim svojim ponašanjem, koje bahatošću i bezobzirnom laži ne može ostati prešućeno, Vlada RH pod dirigentskom palicom autokratskog premijera Plenkovića trasira svoj put u propast.

Ovom odlukom da Rijeku i Osijek izostave iza nacionalno važnih stadiona za RH samo potiču ljude da ne glasaju za takav HDZ koji ih diskriminira i omalovažava”, stoji u priopćenju kojeg potpisuje Franjo Butorac, politički tajnik PGS-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari