KONFERENCIJA ZA MEDIJE PGS-A

PGS-ovac Ćenan Beljulji: ‘Da, bio sam zaključan u uredu ‘Čistoće’

“Direktor je bio vrlo neuljudan, derao se, nazivao me lašcem, da bi mi na kraju rekao da se izvolim dignuti i natjerati radnike da krenu raditi svoj posao”, ispričap je Beljulji

Na konferenciji za novinare PGS-a radnik Čistoće i član te stranke Ćenan Beljulji javno je progovorio o vrućoj gradskoj temi

“Da, bio sam zaključan tijekom obustave rada u „Čistoći“ u jednom od ureda. Hrvoje Kogoj, voditelj jednog od sektora firme, je zvao kolegu sindikalca i mene, kao sindikalnog povjerenika Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije, da dođemo na razgovor s direktorom Jurdanom.”, počeo je svoju priču na današnjoj konferenciji za medije radnik Čistoće i član te stranke Ćenan Beljulji.

‘Jurdana se derao na mene’

“Razgovor je dogovoren i održan u Kogojevom u uredu u Osječkoj 55, a tijekom sastanka direktor je bio vrlo neuljudan, derao se, nazivao me lašcem, da bi mi na kraju rekao da se izvolim dignuti i natjerati radnike da krenu raditi svoj posao. Situacija u uredu je bila iznimno stresna, bila je svakakva samo ne normalna i zdrava.

Molio sam ga da se prestane derati, da mi je neugodno i stresno, teško, da imam osjećaj da mi prijeti, umirivao sam ga. Na kraju se uistinu malo primirio i sjeo, a ja sam tu situaciju htio iskoristiti i napustiti sastanak, izaći iz ureda, ali… Uhvatio sam kvaku, pokušao jednom, dva puta…, ali nisam mogao otvoriti vrata. Da, bio sam zaključan!

Nije mi ništa bilo jasno, bio sam vidno uzrujan, pa i preplašen, to je uočio Kogoj, ustao se i otključao vrata ureda. I to je jedina istina”, u dahu i vidno uzbuđen ispričao je događaj koji je uzdrmao riječku javnost a koji se odigrao u jeku štrajka radnika „Čistoće“.

Ćenan Beljulji je radnik tvrtke već 25 godina, sindikalni povjerenik i član PGS-a. Dodao je i da je direktor Jurdana na njega vršio pritisak da podnese ostavku na mjesto sindikalnog povjerenika te da natjera 200- tinjak radnika da se vrate na posao.

‘Spreman sam na suočavanje s Juradnom pomoću poligrafa’

“Eto, s obzirom na to da je direktor javno odbacio sve navode o zaključavanju i istaknuo da je spreman na suočavanje, ja sam tu, isto tako voljan na suočavanje, poligrafe, bilo što će doprinijeti cjelokupnoj istini.

Moram reći i da me tijekom drugog sastanka direktor dodatno šokirao kada me začuđeno pitao o kakvom se zaključavanju priča u javnosti jer da on ništa o tome ne zna. Zamolio sam ga da ne radi budalu od mene jer dobro zna da sam bio zaključan, a kada me upitao tko me zaključao odgovorio sam mu da ne znam. I uistinu ne znam je li kolegu i mene zaključao on ili Kogoj, znam tek da nas je Kogoj otključao”, zaključio je Beljulji.

Predsjednica PGS-a Rijeke i gradska vijećnica te stranke Tea Mičić Badurina napomenula je da je u razgovorima s gradonačelnikom Markom Filipovićem o navodnom neprimjerenom ponašanju direktora Jurdane, prijetnji, pa i o zaključavanju radnika u ured, došla do spoznaje da niti on niti nitko od njegovih suradnika nikada nije čuo što se točno događalo od one druge strane, od strane radnika. Naime, da je gradonačelnik do danas razgovarao samo s Upravom „Čistoće“, ali da nije pokazao interes doći i do druge strane.

“Ne možemo podržati takvu jednostranu komunikaciju. Stoga smo danas, a uoči sjednice Gradskog vijeća na kojoj će se raspravljati i o Prijedlogu zaključka o unutarnjoj reviziji rada v.d. direktora KD „Čistoća“ te osnivanju tijela za istragu ponašanja v.d. direktora tijekom ovoljetnog štrajka radnika „Čistoće“, i sazvali ovu konferenciju za novinare. Sve kako bismo i Filipoviću i, eventualno, osnovanom tijelu pomogli u raspetljavanju čitavog slučaja.

A, dakako, kako bismo jasno pokazali da se stavljamo u službu radnika „Čistoće“ koji godinama rade u neprihvatljivim uvjetima i za neprihvatljivo niske plaće, o čemu smo više puta javno progovarali”, istaknula je predsjednica PGS-a Rijeke i gradska vijećnica Tea Mičić Badurina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari