ZANIMLJIVO RJEŠENJE

PGS predlaže adventske kućice u funkciji zelene tržnice: “Pomozimo lokalnim OPG-ovima!”

Foto: Duško Marušić/PIXSELL

“Potaknuti zatvaranjem otvorenih štandova po riječkim tržnicama, a po naputku Glavnog stožera civilne zaštite RH, predlažemo gradonačelniku na usvajanje inicijativu besplatnog stavljanja u funkciju adventskih kućica za lokalne certificirane OPG-ove”, predlažu iz Primorsko-goranskog saveza.

Prema naputku Stožera, rad je dopušten samo u čvrstim i u potpunosti zatvorenim objektima, prodavaonicama i kioscima.

Pula – Kućice koje se koriste za vrijeme Adventa u Puli, Grad Pula i Pula Film Festival od danas su dali besplatno na korištenje OPG-ima za prodaju proizvoda. Na ovaj način dodatno se omogućava kupovanje svježih i zdravih namirnica koje neki stanovnici nisu mogli na drugačiji način nabavljati. Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

“Kućice sada stoje neiskorištene, a riječki placari ostali su bez posla. Mnogo je OPG-ova sada proradilo zahvaljujući društvenim mrežama i blagodatima Interneta, međutim nemaju svi građani pristup istima. Neki OPG-ovi vrše dostavu, no neki od njih često limitiraju iznos kupovine kako bi im bilo isplativo – a dobar dio građana si to ipak ne može priuštiti. Na takav potez odlučili su se i gradovi Pula i Vinkovci, u svrhu pomoći malim i srednjim poduzetnicima, ali i omogućavanja svojim sugrađanima kupnju svježih i domaćih namirnica u ovo nesretno doba pandemije.
Vjerujemo da bi činom postavljanja kućica na slobodne javne površine svi bili na dobitku.”, stoji u priopćenju koje su danas iz PGS-a odaslali medijima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari