DONACIJA PGŽ

PGŽ osigurala dva šatora za praktičnu nastavu Školi za primjerenu umjetnost u Rijeci

Primorsko-goranska županija nabavila je dva šatora koja se nalaze u parku Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci, kako bi se što bolje provodio nastavni proces i praktična nastava sukladno epidemiološkim mjerama. Nabava šatora financirana je kroz Program zaštite i mjera prevencije kod zaraznih bolesti.

Zamjenica župana Marina Medarić istaknula je kako vrijednost šatora iznosi 30 tisuća kuna.

“Nalazimo se na ovom prekrasnom mjestu gdje se obrazuju mladi umjetnici koji su imali potrebu za vanjskim prostorom. Kako je Rijeka grad gdje često pada kiša, a i trenutna epidemiološka situacija zahtijeva rad na otvorenom, pridružili smo se ideji ravnatelja koji je zamislio da se praktična nastava održava izvan zgrade. Vjerujem da će ovi šatori značajno pomoći profesorima i učenicima u radu,” dodala je zamjenica Medarić.

Ravnatelj Škole za primijenjenu umjetnost Damir Šegota rekao je da su smanjili broj učenika koji se nalaze u zgradi izvođenjem praktične nastave pod šatorima, a najavio je i češće održavanje nastave na otvorenom i iz općeobrazovnih predmeta.

“Mi smo i prije nastavu često održavali vani, a sada, zahvaljujući ovim šatorima, imamo još bolje uvjete te ćemo ih svakako nastaviti koristiti i nakon završetka pandemije. Ovim se putem želim zahvaliti Primorsko-goranskoj županiji i Upravnom odjelu za odgoj i obrazovanje,” zaključio je ravnatelj Šegota.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari