TURISTIČKA PONUDA

PGŽ raspisala javni poziv za sufinanciranje razvoja mreže sanjkališta u Gorskom kotaru

Primorsko-goranska županija raspisala je javni poziv za sufinanciranje projekata razvoja mreže sanjkališta u Gorskom kotaru.

Svrha je pridonijeti stvaranju preduvjeta za gospodarski razvoj, unapređenje turističke ponude i privlačenje što većeg broja posjetitelja u zimskim mjesecima. Dodatno, programom se planira unapređenje postojećih i razvoj novih sanjkališta s ciljem uspostave mreže istih na području Gorskog kotara.

Pravo podnošenja prijava imaju jedinice lokalne samouprave na području Gorskog kotara, a moguće je podnijeti najviše dvije prijave. Primorsko-goranska županija će sudjelovati u sufinanciranju do maksimalno 80% iznosa prijavljenog projekta, ali ne iznad iznosa od 750 tisuća kuna po prijavitelju.

VIDEO DANA:

Javni poziv otvoren je do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 15. studenog 2021. godine. Više informacija dostupno je na POVEZNICI.

PGŽ kontinuirano provodi aktivnosti i sufinancira razvojne projekte jedinica lokalne samouprave na području Gorskog kotara s ciljem poticanja njihova održivog razvoja te gospodarske, socijalne i demografske revitalizacije.

Na Konferenciji “Gorski kotar u fokusu” usvojene su ključne mjere te prijedlozi projekata za izradu Programa razvoja brdsko-planinskih područja. Jedna od usvojenih mjera odnosi se na umrežavanje sportskih sadržaja kroz razvoj mreže skijališta i sanjkališta na području Gorskog kotara.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari