NAKON DVA TJEDNA

PGŽ se danas vraća u novo normalno: Podsjećamo što se sve otvara i koje su mjere na snazi

Foto: Mateo Levak/Riportal

Nakon puna dva tjedna danas je prvi dan protuepidemijskih mjera kojima se život u Primorsko-goranskoj županiji polako vraća normalnom ritmu. To znači da se ponovo  otvaraju teretane, kina i kazališta, a dopuštaju se i profesionalne umjetničke izvedbe te rad trgovina do 22 sata, kao i terasa ugostiteljskih objekata te casina i automat-klubova.

Za posjete bližnjih u domovima za starije osobe više nije potreban negativan PCR test, dok se u školske klupe vraća dio učenika, oni razredne nastave te maturanti i učenici završnih razredam piše Novi list.

Podaci Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ-a koji svjedoče o sve povoljnijoj epidemiološkoj situaciji u toj županiji zabilježeni su i jučer. Na velikom broju laboratorijski obrađenih uzoraka, čak 1.261 test, jučer je zabilježeno 120 novooboljelih osoba u Primorsko-goranskoj županiji. Time je udio pozitivnih osoba unutar broja testiranih jučer, nakon točno dva mjeseca, pao ispod 10 posto i iznosi 9,5 posto. Također, bilježi se i dvostruko veći broj osoba koje su ozdravile, njih 246, čime se broj aktivnih slučajeva bolesti COVID-19 na području PGŽ-a smanjio za još 133 osobe i iznosi 2.105 COVID-pozitivnih osoba.

Prema riječima epidemiologa, vidljivo je da se u proteklom tjednu nastavio trend pada hospitaliziranih osoba, a jučerašnji izvještaj Ureda ravnateljstva KBC-a donosi podatke da se u Kliničkom bolničkom centru Rijeka jučer nalazilo 173 pacijenta koji se liječe od bolesti COVID-19 od kojih je sedmero na respiratoru, što je šestero osoba manje nego dan prije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari