NISU DIGLI CIJENU

PIK-ov kruh je skuplji nego inače. Saznali smo zašto

Ilustracija: PIK Rijeka

Trenutno se prodaje pakirani kruh, koji je i inače skuplji

Mnogi su primijetili da se cijena PIK-ovog kruha razlikuje od one na koju su kupci mogli računati prije krize izazvane koronavirusom. S obzirom na brojne pritužbe naših čitatelja obratili smo se PIK-u kako bismo iz prve ruke saznali zbog čega je došlo do navodnog poskupljenja.

Naime, nije došlo do poskupljenja kruha već se prodaje pakirani kruh koji je i inače bio skuplji od nepakiranoga, a razlog zašto trenutno PIK ne prodaje nepakirani kruh je zbog zdravstvene zaštite i minimizacije rizika kontaminacije virusom koji se širi kapljičnim putem.

“Da ne bi bilo povećanja cijena nismo mijenjali postojeće cjenike za pakirani kruh. Ovo nam je jako važno, jer se trudimo poštivati odredbe vlade RH o zadržavanju postojećih cijena prije krize i za vrijeme krize. Trenutno ne prodajemo nepakirani kruh samo zato što je to bolje za higijenu i znatno smanjuje mogućnost da se kapljičnim putem u lancu opskrbe desi prijenos virusa”, kazala nam je Izabel Denona, voditeljica marketinga u PIK-u.

Iz PIK-a napominju kako ne bi bilo korektno od njih tražiti da skuplji proizvod, na kojem imaju dodatne troškove kao što su folija, etiketa te dodatni ljudi koji rade na pakiranju kruha, snižavaju na cijenu svježeg nepakiranog kruha.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari