EVO DETALJA

PK „Primorje“ na Bazenima Kantrida organizira besplatnu obuku za neplivače

U trofejnoj Sali Bazena Kantrida održana je konferencija za novinare povodom provođenja besplatne obuke neplivača u organizaciji PK „Primorje“.

Program Besplatna obuka neplivača u organizaciji PK „Primorje“ predstavili su: Amra Fajić, potpredsjednica kluba, Marko Strahija, koordinator i Krešimir Čač, kooordinator struke.

Plivanje je vještina kojom bi trebao ovladati svaki čovjek, a posebice u današnje vrijeme 21. stoljeća. Zabrinjavajuća je činjenica da je treći ili četvrti uzrok smrtnosti od nenamjernih ozljeda stanovnika Republike Hrvatske utapanje. Plivanje je jedna od osnovnih ljudskih potreba i ima sveobuhvatni utjecaj na ljudski organizam.

Program je financiran od strane Ministarstva turizma i sporta sa 120.000 kn (80%) a ostala sredstva osigurava Klub.

Na program se mogu prijaviti djeca od 4-12 godina

Na program se mogu prijaviti sva djeca od 4-12 godina koje ne plivaju ili čije plivačke sposobnosti treba unaprijediti. Program se provodi u skladu s projektom Hrvatska pliva koji obuhvaća podučavanje plivanja u 20 nastavnih cjelina. Djeca će se testirati na početku i na kraju tečaja kako bi se uvjerili da su postignuti postavljeni ciljevi.

Program započinje 1.10. a trajat će do 3. 12. uz mogućnost produljenja ukoliko to bude potrebno.

Program je proširen dodatnim sadržajima

Program obuke plivanja proširen je dodatnim sadržajima namijenjenih poboljšanju kvalitete života i zdravlja djece i roditelja koji pohađaju program .

Za vrijeme održavanja programa bit će organizirana predavanja i radionice koje će voditi istaknuti sportaši i stručnjaci: Samir Barač, Damir Glavan, Sergio De Privitellio

  • predstavljanje vodiča za upis djece u sportske klubove našeg grada u skladu s njihovim uzrastom i potrebama
  • predstavljanje rekreativnih programa za roditelje
  • važnost bavljenja sportom, sportski put jednog olimpijca
  • Fair play u sportu
  • prevencija nasilja u sportu
  • zdrava prehrana i prehrana sportaša

Svim polaznicima i roditeljima biti će ponuđena i mogućnost besplatne izrade analize tjelesne mase djece i roditelja korištenjem analizatora sastava tjelesne mase (Tanita RD). 

Na kraju tečaja biti će organizirano pokazno natjecanje za sve polaznike.

Na kraju će se organizirati i prigodni kviz

Svaki polaznik programa ima pravo na besplatnu majicu, diplomu o završenom tečaju, a na kraju će se organizirati i prigodni kviz sa pitanjima iz radionica i predavanja kojima su djeca i roditelji participirali tijekom trajanja programa sa prigodnim nagradama. 

Osnovni cilj programa poduke neplivača je osposobiti neplivače da samostalno mogu preplivati 25 metara.

Razlika u odnosu na programe koje inače PK Primorje organizira – ostali programi su sportski a ovo je samo obuka – savladavanje tehnike plivanja.

Program će. se provoditi subotama (roditeljima jednostavnije za organiziranje prijevoza) u jutarnjim satima (od 8 – 13.00)

Pozivaju se svi zainteresirani da iskoriste ovu priliku da njihova djeca nauče ili poboljšaju svoje znanje plivanja!

Više informacija na : https://pk-primorje.hr/obuka-neplivaca-hrvatska-pliva/

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari