U ITALIJI

Gradonačelnik Filipović na konferenciji gradova luka

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović sudjelovao je u radu konferencije „Gradonačelnici gradova luka“ koja je jučer održana u talijanskom Napulju, u sklopu manifestacije Tjedan pomorskog prometa u Napulju.

Uz riječkog gradonačelnika Konferenciji su prisustvovali i gradonačelnici Valencie, Monfalconea, Livorna, Napulja, Genove i Ravene koji su u svojim izlaganjima govorili o iskustvima i izazovima s kojima se susreću gradovi – luke.

„Rijeka se danas snažno razvija, među ostalim i zahvaljujući razvoju svoje luke koja je pak veliki iskorak napravila kroz provedbu projekta Rijeka Gateway iza kojeg stoji i Međunarodna banka za obnovu i razvoj. Riječ je o najopsežnijem projektu od osnutka Republike Hrvatske namijenjenom sveobuhvatnoj revitalizaciji dijela riječkog priobalja i povećanja konkurentnosti hrvatskog gospodarstva. U sklopu projekta, među ostalim je izgrađen novi kontejnerski terminal, cesta, rekonstruirana pristaništa, a u tijeku je realizacija projekta nove marine odnosno jedne od najvećih investicija u nautičkom turizmu u Hrvatskoj, vrijedna oko 50 milijuna eura“, poručio je Filipović dodavši kako će nova Marina svoje će prve brodove dobiti 2025. godine te će, uz brojne gradske, državne i privatne projekte koji se odvijaju u gradu, zasigurno unijeti promjene u život grada i njegovih građana.

„Vjerujem da sve ovo pokazuje povezanost razvojnih planova Grada Rijeke s planovima razvoja luke. Kao najvažnije intermodalno središte i glavna teretna tranzitna luka za Srednju i Istočnu Europu u Republici Hrvatskoj, Rijeka je oduvijek bila snažno povezana s lukom i morem.  Svakako namjeravamo i dalje ići tim smjerom, ali i nastaviti s razvojem turizma u našem gradu koji i sada ostvaruje zaista značajne rezultate“, dodao je Filipović u svom obraćanju na Kongresu zaključivši kako je cilj učiniti Rijeku još boljim, razvijenijim i uspješnijim gradom.

Na marginama susreta u Napulju gradonačelnik Filipović održao je sastanak i s gradonačelnikom Ravene Micheleom de Pascaleom na temu buduće suradnje dvaju gradova luka.

Inače, manifestacija Tjedan pomorskog prometa u Napulju je uz gradonačelnike gradova luka okupila i predstavnike talijanske Vlade, gospodarstvenike te stručnjake u znanstvenim i kulturnim područjima.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views