SUPER PROJEKT

Planeta mladih u Opatiji za Dan planeta Zemlje

Žmergov lokalni info-centar i Eko odbor Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu zanimljivom “planet Earth” fotografijom poslali snažne poruke vezane uz klimatske promjene obilježivši Dan planeta Zemlje
Ohladi Zemlju, a ne apartman!, Smanji ugljični otisak, povećaj odgovornost!, Svi za jednog, Zemlja za sve!, Planeta prije profita!, Promijeni sebe, a ne klimu! Vrijeme se topi!

Podignimo glas, a ne temperaturu!, samo su neke od poruka akcije održane uoči Dana planeta Zemlje koju su poslali studenti Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, na inicijativu Žmergovog lokalnog info-centra za mlade, a ispred objektiva fotografa Davida Kurtija iz opatijskog Foto Luigi.

Pedeset studenata i profesora Fakulteta te predstavnice Žmergovog lokalnog info-centra za mlade okupili su se u prostoru fakulteta uoči Dana planeta Zemlje kako bi zajedno obilježili ovaj važan okolišni datum. Sve je započelo prikupljanjem otpada po prostoru fakulteta koji će odigrati važnu ulogu u fotografiji, kao i otpadne kartone za potrebe izrade tematskih poruka koje se akcijom željelo poslati javnosti.
U dvorištu zgrade fakulteta, na zelenoj površini, sudionici su oboružani natpisima te prikupljenim otpadom u rukama okružili kameru fotografa koji je pomoću tehnike ekstremnog fisheyea izradio fotografiju koja formom kugle neodoljivo podsjeća na našu planetu. A njome šaljemo poruku o važnosti očuvanja prirode, brige i zaštite okoliša kojom želimo podsjetiti na činjenicu da svi dijelimo ovaj jedinstven plavo-zeleni prostor te da je baš svaka naša odluka i navika od presudne važnosti ako želimo da naša plavo-zelena “kugla” takva i ostane.

Aktivnost obilježavanja se provodi u sklopu projekta Žmergov lokalni info-centar za mlade – ŽLICA kojeg financijski podupiru Grad Opatija i Središnji državni ured za demografiju i mlade.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari