PRVI PUT U RIJECI

Galerija | Započeli Dani pršuta u Rijeci

U Hotelu Bonavia svečano je otvorena tradicionalna manifestacija Dani hrvatskog pršuta koja se po prvi put održava u Rijeci.

Na riječkom Korzu u subotu, 22. travnja 2023. biti će predstavljeni najbolji proizvođači zaštićenih pršuta, od Istre i Kvarnera do juga Hrvatske. Nagrađivani proizvođači će od 8.00 do 15.00 sati po promotivnim cijenama prodavati i prezentirati svoje pršute. Deveto izdanje ove manifestacije okupit će najbolje proizvođače zaštićenih pršuta koji su svoje uzorke već poslali na ocjenjivanje.

“Veseli me da ćemo ne samo sudionicima ovog stručnog skupa, već tijekom sutrašnjeg dana, i svim sugrađanima omogućiti degustaciju ovih premium proizvoda, a koji su zasigurno bitna stavka u promociji i oplemenjivanju hrvatskog turističkog proizvoda.

Također vjerujem da ćemo kroz razgovore i panele o novim proizvodima, o novom programskom razdoblju, te informiranju o novim prilikama za pokretanje i proširenje postojećih kapaciteta trenutno nedostatne proizvodnje, poboljšati proizvodnju hrvatskog pršuta na našem području, a ne samo sad već vrlo dobro uhodanu turističku distribuciju.” u svom pozdravnom govoru izjavio je zamjenik župana Petar Mamula.

Podsjetimo, prvi su Dani hrvatskog pršuta održani 2015. u Splitu i od onda se svake godine sele u drugi grad. Prvi put dolaze u Rijeku, ali ne i na Kvarner. Drugo izdanje manifestacije održalo na Krku odakle dolazi i prošlogodišnji šampion Vjekoslav Žužić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari