PROBLEMATIKA PLASTIČNOG OTPADA

”PLASTIČNA NIJE FANTASTIČNA” Na Korzu otvorena edukativna izložba o štetnosti plastike

Foto: Moja Rijeka

U sklopu projekta „Plastična nije fantastična“ na postamentima na Korzu postavljena je izložba fotografija.

Izložbu je postavilo pet mladih Riječana, Andrej Belančić, Paola Depope, Toni Holjević, Marko Mesarić i Mirna Pavić, koji uz podršku Rotary kluba Rijeka Novi val provode EU projekt „Plastična nije fantastična“.

Foto: Rijeka.hr

Projekt je dobio financijsku podršku u iznosu od 6.740,00 eura na natječaju Europskih snaga solidarnosti.
„Na natječaj smo se javili jer vidimo to kao jedinstvenu priliku za predstavljanje i provođenje svojih ideja unutar rastuće europske zajednice. Za temu naše inicijative odlučili smo se zbog aktualnosti problematike plastičnog otpada kao jednog od glavnih ekoloških izazova koji su pred nama u globalnoj borbi za okretanje negativnih trendova klimatskih promjena“, govori Toni Holjević, koordinator projekta.

U sklopu projekta organizatori su osmislili različite aktivnosti, predavanja i izložbe u Rijeci s ciljem dizanja svijesti svojih sugrađana i posjetitelja grada Rijeke o štetnosti plastike te poticanje na korištenje zamjenskih materijala i recikliranje.

U sklopu akcije organizatori su proteklog vikenda na glavnoj gradskoj tržnici, prodavačima i kupcima dijeliti dizajnirane platnene vrećice za dugotrajnu uporabu koju mogu koristiti prilikom kupovine. Isto će ponavljati kroz sljedećih šest mjeseci, a sve aktivnosti uz ovaj projekt najavljuju se na Facebook stranici Rotary cluba Rijeka Novi val.

Podjela vrećica bila je uvertira u izložbu fotografija koja se do 16. studenog može pogledati na Korzu. Fotografije su snimili mladi riječki fotografi i zaljubljenici u fotografiju, a one prikazuju zagađenje okoliša jednokratnom plastikom, te različita i ponekad neuobičajena mjesta na kojima završe plastične vrećice, boce i brojni drugi artikli i ambalaža. Osim vizualnog djela izložbe, šetači na Korzu moći će i čuti neke zanimljive  činjenice vezane uz zagađenje plastikom koje će se emitirati nekoliko puta dnevno.

Organizatori se nadaju kako će fotografije, zajedno s porukama o štetnosti upotrebe jednokratne plastike, potaknuti naše sugrađane i posjetitelje grada Rijeke na odgovorniju upotrebu plastike jer – plastična nikako nije fantastična!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views