PLAŽA SABLIĆEVO, PETAK: Humanitarni picigin za Malog Maura!

62 tisuće kuna stoji sljedeća stepenica na putu do zdravlja malenog Maura Baraka, desetogodišnjeg Riječanina koji je u svome životu dosad prošao više operacija i pregleda no mnogi odrasli za čitavog života.

Mauro je naime rođen kao zdrav dječak, no u dobi od 4 godine dijagnosticirana mu je kongenitalna pseudoartroza tibije i fibule ili problem neokoštavanja potkoljenice. To znači da kost u njegovoj nozi nije zarasla punih pet godina, a nakon obilaženja brojnih liječnika, trebao bi se podvrgnuti novoj, trećoj operaciji u Beču koja stoji upravo 62 tisuće kuna.

Iako su je drugima odobrili, Mauru HZZO nažalost ne priznaje trošak liječenja u inozemstvu i njegovi se roditelji s tom svotom moraju boriti sami.

“U nogu su mi stavljali razne stvari, kao čavle i tako dalje i čekam novu operaciju i priznat ću malo me i strah”, rekao je Mauro u prilogu za RTL televiziju. (OVDJE)

Maurovi roditelji dosad su iscrpili sve financijske izvore, podigli su kredite i zadužili se kod rodbine i prijatelja, sve kako bi pomogli svome sinu. Sada im je potrebna pomoć.

“Treća operacija je početkom rujna. Mauru će taj fiksator vaditi kroz petu, bušit će mu 25 centimetara kroz koljeno unutra i stavit će mu izvana tzv. Special T frames što se u Hrvatskoj ne stavlja”, pojašnjava dječakov otac Kristian.

Ukupan iznos troškova boravka očekuje se da će doseći oko 120 tisuća kuna, kažu roditelji.

Budući da mu je država okrenula leđa, njegovi roditelji ovise o “malim” ljudima i mole za pomoć, kako bi i njihov sin mogao nastaviti život bez bolova.

Ovog petka organiziran humanitarni picigin na Sablićevu. Sav prihod od kotizacija natjecatelja ide za Maurovo liječenje.

Za sada je za picigin prijavljeno 5 ekipa! To su “Opatijski Kukali i Piciginaši”, “Reful”, ” Lista za Rijeku”, “Pajol” i “Kekovi Kamovi”. Prijave su otvorene, a možete se prijaviti na mob: 095 820 6449 (Sandi)

Ekipe mogu biti od 4 ili 5 članova, kako želite. Igra se po 15 minuta + 5 minuta zagrijavanja. Kotizacija je 50kn po članu ekipe…Imati ćemo tročlani žiri koji će ekipe ocjenjivati iz zalaganja, atraktivnosti igre i simpatičnosti ekipe. U 17 h počinje okupljanje, a igramo od 17:30. Ekipa iz “Kamova” osigurala je strava muziku, nagrade i cugu po posebno dobrim cijenama za sve sudionike.

Za sve koji Mauru žele pomoći svojim uplatama i tako mu omogućiti liječenje u Beču prilažemo podatke za uplatu novca:

MAURO BARAK
GUŠĆ 54B
51000 RIJEKA
OIB: 96426986995

Jedinstvena identifikacijska oznaka u svrhu nacionalnog plaćanja – broj računa: HR33 2500 0093 1065 6404 9

Jedinstvena identifikacijska oznaka u svrhu prekograničnog i međunarodnog plaćanja – IBAN: HR33 2500 0093 1065 6404 9

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari