MJERE OGRANIČENJA OKUPLJANJA PRODUŽENE DO 15. VELJAČE

Plivališta Bazena Kantrida od 1. veljače dostupna za korištenje sportskim klubovima

U skladu s povoljnijom epidemiološkom situacijom, od subote, 30. siječnja dijelom se popuštaju epidemiološke mjere vezane uz ograničavanje okupljanja

Novom odlukom Stožera civilne zaštite RH popuštanje mjera prvenstveno se odnosi na sport. Tako su dozvoljeni treninzi na otvorenim prostorima, dok su u zatvorenim prostorima dozvoljeni treninzi vodenih sportova te beskontakni pojedinačni sportovi u prostorima sportskih balona.

Kako ističu u Rijeka sportu, od 1. veljače plivališta Bazena Kantrida bit će dostupna za korištenje sportskim klubovima prema utvrđenom rasporedu.

„Zbog ograničavajućih tehničkih faktora iz najavljene odluke Vlade Republike Hrvatske (zabrana korištenja svlačionica i tuševa) za ostale skupine korisnika postepeno će se omogućit treniranje sukladno dobivanju preporuka nadležnih tijela“, ističu u Rijeka sportu.

I dalje zabrana održavanja treninga većine sportova u zatvorenim prostorima

Što se tiče ostalih sportova u zatvorenim prostorima, i dalje vrijedi zabrana svih treninga, osim za klubove koji se natječu u 1. i 2. rangu natjecanja u seniorskoj konkurenciji i u 1. rangu natjecanja u juniorskoj konkurenciji na nacionalnoj razini u ekipnim sportovima, kao i klubove koji se u individualnim (pojedinačnim) sportovima natječu u seniorskoj konkurenciji u ekipnim klupskim natjecanjima na nacionalnom nivou u najvišem rangu u liga sustavu natjecanja te treninga i natjecanja kategoriziranih sportaša u individualnim sportovima (pojedinačnim) i sportaša nacionalne razine koji se pripremaju za europska i svjetska natjecanja sukladno popisu koji, na prijedlog Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Hrvatskog sportskog saveza gluhih, odobri Ministarstvo turizma i sporta. Kao što je vrijedilo i do sada, samo klubovi i individualni sportaši navedenih kategorija smiju ići na natjecanja.

Produžavanje epidemioloških mjera do 15. veljače

Sve epidemiološke mjere ograničavanja okupljanja radi sprječavanja širenja koronavirusa produžene su do 15. veljače.

Također, do 15. veljače produžena je odluka o organizaciji prijevoza, koja ograničava kapacitet putnika u autobusima na 40%, kao i odluka o radu trgovina i trgovačkih centara, koja ograničava broj kupaca ovisno o veličini prodavaonice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari