ZA ZALJUBLJENIKE U PRIRODU

Ploggingom za čistu Opatiju; Grad Opatija poziva da se odazovete se eko akciji

Foto: Visit Opatija

Građanska inicijativa pokrenuta od strane opatijskih ploggera poziva sve zaljubljenike u prirodu i održavanje čistog okoliša da se pridruže ploggingu 10. rujna 2022. (subota) šetnicom „Carmen Sylva“ s početkom u 8.30 sati na izvoru Vrutki, Opatija. 

Plogging je kombinacija trčanja i prikupljanja smeća, ali tijekom ove akcije se  od sudionika ne očekuje da trče, već da uz ugodnu šetnju pokupe otpad koji narušava naš okoliš.

Program:

08.30-9.00 (izvor Vrutki) – registracija i okupljanje na izvoru Vrutki uz razgled istoimenog izvora

09.00-10.00 (šetnica „Carmen Sylva“) – hodanje i ploggiranje kroz šumu i naselje Zora do Vele ravni

10.00-11.00 (Vela ravan) – eko prezentacija o razgradnji otpada u prirodi vs. recikliranje, radionica za djecu „Land art“, demonstracija pružanja prve pomoći, primjene AVD aparata i mjerenje krvnog tlaka zainteresiranim sudionicima od strane GDCK Opatija (u povodu obilježavanja Svjetskog dana prve pomoći)

Oprema će biti osigurana za sve sudionike (štapovi za sakupljanje otpada, vrećice, rukavice).

Akcija ima i humanitarnu notu te svi koji to žele mogu dati dobrovoljni prilog za Socijalnu samoposlugu.

Opatijski ploggeri djeluju pri KŠR Gorovo od 2019. godine i ovom inicijativom žele potaknuti ostale građane da se pridruže odražavanju čistoće našeg okoliša. Također, ova inicijativa uvod je u Zelenu čistku koja će se održati 17. rujna 2022. u sklopu „World Cleanup Day 2022“. Ovoj akciji pridružiti će se članovi vrtlarske sekcije programa Klub 60+ GDCKO, članovi Kluba 60+ GDCKO te volonteri i članovi opatijskog Crvenog križa.

U slučaju kiše aktivnost se odgađa za sljedeću subotu.

Za dodatne informacije koje se tiču plogginga na raspolaganju stoji jedna od prvih opatijskih ploggerica Radmila Rakas mob: +385977233088, email: radmilarakas@yahoo.ca .

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari